Mediatheek en OLC

De mediatheek van het Stella Maris College vind je in het Open Leercentrum (OLC) op de begane grond van de school, centraal gelegen naast de aula.

De mediatheek/OLC is een grote informatiebron, aangepast aan het leren en werken op school. Je vindt er computers met internet, databanken en  leesboeken voor alle talen en op elk niveau dat nodig is. Behalve boeken zijn er ook dvd’s, luistertoetsen, tijdschriften en kranten. De medewerkers van de mediatheek en OLC volgen de onderwijsinnovaties binnen de school op de voet. Alles wat er in de mediatheek en het OLC gebeurt, staat in het teken van het ondersteunen van het onderwijs, de leerlingen en de medewerkers.

Je kunt er terecht om:

  • Boeken en andere materialen te lenen
  • Laptops, I-Pads en digitale hulpmiddelen te gebruiken en/of te lenen
  • Gebruik te maken van de aanwezige databanken
  • Informatie op te zoeken voor opdrachten. Elke leerling heeft door een eigen inlogaccount de mogelijkheid om documenten op te slaan en m.b.v. een pincode te printen, te kopiëren en te scannen.
  • Huiswerk te maken en/of te werken aan opdrachten
  • Tijdschriften en kranten te lezen

De mediatheek wordt beheerd door mevrouw van Oerle en het OLC door dhr. Coolen. Zij worden ondersteund door een team van vrijwilligers.

In het OLC zijn 37 computerwerkplekken aanwezig om aan opdrachten te werken. Daarnaast zijn er individuele werkplekken zonder computer.

De catalogus van de mediatheek is altijd en overal te raadplegen. Leerlingen kunnen, nadat ze een account hebben aangemaakt in “mijn auraspace”, online boeken reserveren, verlengen en hun leenhistorie bekijken. Dit kan door hier te klikken. 

De mediatheek en het OLC zijn elke dag geopend van 8.15 u tot 16.30 uur.