Beroepsgericht VMBO

Dienstverlening & Producten
Binnen het VMBO zijn er 10 profielen. Het Stella Maris College heeft gekozen voor het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) vanwege de zeer brede mogelijkheden en uitstekende voorbereiding op vele MBO-opleidingen. Binnen het profieldeel van D&P ligt de nadruk op een brede algemene ontwikkeling. Hierbij worden computer- en presenteervaardigheden getraind. Daarnaast krijgen ze de basis van koken en zullen ze kleine technische handelingen gaan uitvoeren.

Keuzedeel
Naast het verplichte profieldeel kan de leerling kiezen voor een eigen loopbaanoriëntatie door het kiezen van meerdere keuzedelen. Binnen school bieden wij keuzedelen aan in de richting van zorg, wellness, sport, economie, horeca, vormgeving en creatief. Een heel breed aanbod dus waarbij de leerling alle mogelijkheden heeft om tot een goede vervolgopleiding te komen. 

Praktijkleren
Zit er bij ons op school nog steeds geen perfect keuzedeel tussen, dan is het mogelijk dat een leerling zijn keuzedeel buitenshuis gaat afronden. Het praktijkleren zorgt voor een perfecte ontwikkeling van het kind richting de arbeidsmarkt en kan hierbij (in overleg) zijn eigen gewenste keuzedeel volgen.