Kleine klas 

Fijn leren in een kleine klas
Als je leerwegondersteuning nodig hebt, hebben we dit precies zo voor je geregeld in de onderbouw van de Basisberoepsgerichte Leerweg/LWOO van het VMBO in Valkenburg. Een kleine klas van maximaal 15 leerlingen, lesboeken die al in de klas voor je klaarliggen, je huiswerk gewoon op school maken, daarbovenop een vast klaslokaal dat je zelf mag inrichten én dezelfde docent voor de meeste van je vakken. Lijkt je dat wel wat? 

Jij krijgt alle aandacht
Wij vinden het belangrijk dat je met plezier naar school komt en je goed voelt. Daarom krijg je les van je eigen mentor, die jou goed kent en weet met welke dingen je graag een beetje geholpen wordt. Voor de lessen verzorging, techniek, muziek, lichamelijke oefening en beeldend vormen ga je naar de vaklokalen. Jouw eigen leraren weten precies hoe ze je het beste kunnen helpen. Of dat nu met rekenen of taal is, of als je je soms moeilijk kunt concentreren, zij zorgen goed voor je.

Zo werkt het
In de kleine klas heb je dus net als op de basisschool een eigen lokaal met een eigen mentor, van wie je de meeste van je lessen krijgt. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Jij bent uniek en een andere persoon dan je klasgenoten, dus we willen je ook goed begeleiden. Samen met je mentor bepaal je de inrichting van jouw lokaal. Je kunt dan leren in een rustige sfeer- en leerrijke omgeving. In de klas heb je een eigen plek voor je schoolboeken en ander leermateriaal. Dit blijft in de klas en hoef je dus niet de hele tijd mee op en neer te nemen naar huis en school. Je huiswerk doe je zoveel mogelijk op school. Alleen als je moet leren voor een proefwerk, neem je je boeken mee naar huis.

Samen leren is samen werken
Wij vinden het heel belangrijk dat je met plezier naar school komt en dat je lekker in je vel zit. Daarom kun je elke dag praten met je mentor of teamleider als er iets is dat je dwars zit. Ook de kleine groep leraren waarvan je les hebt, praat iedere maand over jou en je klasgenoten. Die leraren zijn niet zomaar bijeen gezocht. Zij willen graag op deze manier met jou, je klasgenoten en de andere docenten samenwerken. Ook je ouders zijn heel belangrijk tijdens je schooltijd. Daarom betrekken wij hen ook vaak bij jouw leerproces, via e-mail, persoonlijke gesprekken en het ‘heen- en weerboekje’, waarin ze kunnen lezen wat er die dag gebeurd is op school.