HAVO of VMBO/TL?

Ontdek wat het beste bij jou past!
Ga je binnenkort naar de brugklas, maar weet je nog niet zeker of HAVO of VMBO/TL nu het beste voor je is? Zou je graag naar de HAVO gaan? En wil je daar je best voor doen in de brugklas? Op het Stella Maris College ontdek je in de speciale brugklas HAVO-VMBO/TL welk schooltype het beste bij jou past.

 

Binnen één jaar weet je het zeker
De HAVO-VMBO/TL brugklas is een éénjarige klas die je helpt kiezen tussen HAVO en VMBO/TL. Als je niet direct naar de HAVO-brugklas kunt, krijg je in deze brugklas de unieke kans om je beste beentje voor te zetten en te laten zien wat je kunt. In dit brugjaar krijg je les op HAVO-niveau. Zo weet je aan het einde van het schooljaar zeker welk schooltype het beste voor jou is. Vanaf de tweede klas leer je dan verder in klas 2 HAVO (in Meerssen) of 2 VMBO/TL (in Valkenburg) van het Stella Maris College.

 

Je krijgt hulp bij het leren
Een brugklas is altijd spannend. Daarom wordt er op het Stella Maris College extra goed voor je gezorgd. Je wordt meteen al vanaf het begin begeleid door een mentor en je docenten zijn erin getraind om jou op een positieve manier te begeleiden en motiveren. Om je te helpen bij het halen van het HAVO-niveau, krijg je extra lessen in Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast hebben je lessen een duidelijke structuur en word je geleerd hoe je het beste kunt studeren en plannen. Bovendien word je halverwege het schooljaar nog eens door een onafhankelijk instituut getest, zodat je echt zeker weet welke school voor jou het beste is.

 

Is de HAVO-VMBO/TL-brugklas iets voor jou?
Of deze brugklas iets voor jou is, blijkt uit een aantal dingen. Je moet voldoen aan de hieronder genoemde toelatingseisen:

Opleiding/Toelatingseisen

CITO-score

LeerlingVolgSysteem

Advies basisschool

HAVO - VMBO/TL

 < 537

Overwegend B-scores, eventueel aangevuld met een hoge C-score

HAVO - VMBO/TL

De onderdelen begrijpend lezen en inzichtelijk rekenen hebben een zwaarder gewicht. Daarvoor zijn B-scores wenselijk.


Daarnaast moet je een positieve beoordeling hebben op persoonlijkheidskenmerken zoals motivatie, concentratie, werktempo, werkhouding en huiswerkhouding.