BPS-leerlingconferentie

BPS-conferentie hoogbegaafde vo-leerlingen 2018

Jaarlijks organiseert de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS), in samenwerking met de Universiteit Utrecht en BrightLights (online magazine voor & door hoogbegaafde jongeren), de zesde conferentie voor hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs. De voorgaande edities werden zeer gewaardeerd door leerlingen, docenten en de sprekers, met gemiddeld een 8.


Een aantal reacties van leerlingen en docenten op de vorige editie:
– De lezingen waren erg leuk, interessant en leerzaam!
– Zeker erg leuk voor leerlingen, maar ook voor docenten en voor herhaling vatbaar (reactie docent)

Een aantal reacties van sprekers op de vorige editie:
– Ik vond het heel leuk om te doen. Deze kinderen willen gewoon het naadje van de kous weten en dat is erg leuk en inspirerend.
– Het was erg leuk om te doen en ik kreeg enthousiaste vragen. Het enthousiasme van deze
leerlingen zien we helaas maar weinig bij onze reguliere studenten en ik heb daar bijzonder van genoten.Wat willen we met de conferentie?
– De leerlingen een uitdagend, verrijkend en inspirerend programma bieden. Interactieve lezingen en workshops vormen een groot deel van het programma. We besteden ook aandacht aan de ontwikkeling van metacognitieve vaardigheden. Omdat de Universiteit Utrecht onze gastheer is, kunnen de leerlingen kennis maken met het hoger onderwijs, wetenschap en hoogbegaafde studenten.
– De leerlingen verdiepende en/of verbredende kennis op vele gebieden aanbieden.
– De leerlingen inzicht en inspiratie bieden als het gaat om wetenschap en beroepenmarkt, inclusief hun rol in de maatschappij van de toekomst.
– Zorgen dat leerlingen elkaar ontmoeten.
– Zorgen voor een boost in hun zelfvertrouwen door de – voor hen – niet-alledaagse manier van les krijgen.