Oud-leerling Esther Crombag geeft lezing "Blind Vertrouwen"

esthercrombag.jpgDinsdag 10 maart as organiseren wij als klankbordgroep Hoogbegaafdheidonze jaarlijkse thema-avond deze in het teken staat van meer-en hoogbegaafde leerlingen.Samen met uw zoon/dochter bent u hiervoor van harte uitgenodigd.Deze avond met als thema ‘blind vertrouwen’ zal worden gegeven door onze gastspreekster Esther Crombag. Met haar lezing over onbegrip, obstakels, hoop, vertrouwen, kansen en het realiseren van doelen hoopt ze een inspiratiebron / voorbeeldfunctie te vervullen voor meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Esther Crombag -Blind vertrouwen
Toen ik elf jaar oud was werd ik van de ene op de andere dag volledig blind. Ik herinner mij de angst en verwarring uit die periode nog goed. Niet alleen voor mij maar natuurlijk ook voor mijn familie en omgeving. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zónder. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik, koste wat het kost, een ‘normaal’ leven wilde leiden. Dat werd mijn missie, waarbij ik mij vasthield aan de stelregel ‘kan niet bestaat niet’ en ‘durf te geloven in je eigen kunnen’. Het was een lange weg van vallen en opstaan. Van het leren van braille tot het Cum Laude afstuderen als Meester in de rechten en docent rechten aan de Maastricht University. Daarnaast stortte ik mij op de wielersport en werd ik viermaal Nederlands Kampioen op de tandem in verschillende disciplines. www.esthercrombag.nl

Wilt u samen met uw zoon/dochter deelnemen aan deze avond meldt u uiterlijk voor 01 maart aan via: blindvertrouwen.smc@gmail.com ovv van uw naam, naam kind(eren) en aantal personen.
Tijdstip: Inloop vanaf 19.00uur
Start: 19.30 uur tot ca 21.30 uur
Locatie: Stella Maris College te Meerssen.

Wij hopen u en uiteraard uw kind(eren) op 10 maart te mogen ontmoeten!

Hartelijke groeten,

Klankbordgroep HB Stella Maris College Meerssen

Nieuwsarchief