Inschrijving Cabaret 2021

19-10-2020

Inschrijving cabaret 2021

Beste leerlingen en medewerkers,

Zoals jullie waarschijnlijk al vermoedden, is het de komende editie van het cabaret waarschijnlijk niet mogelijk om in grote getale publiek te ontvangen. Sterker nog: we moeten het waarschijnlijk in heel klein gezelschap proberen te doen en later in het jaar (april 2021).

Toch willen we de traditie graag in stand houden, zeker ook omdat velen ook wel enigszins verslaafd zijn geraakt aan het Stella-Maris-Cabaret-gevoel.

We hebben daarom gezocht naar een manier om muziek, zang, dans, tekst en toneel zo te combineren dat we met de ingrediënten van de afgelopen jaren een volwaardige kleinschalige voorstelling kunnen maken die én recht doet aan de traditie én op een compleet andere manier ingestoken wordt: we maken van de hele school ons eigen pretpark of, beter nog, onze eigen crime scene.

We spelen een voorstelling door de gehele school én het publiek loopt met ons mee. Uit alle hoeken en gaten van het gebouw worden allemaal losse onderdelen aan elkaar gesmeed tot één spannende who-done-it.

Uit elke kast kan een lijk vallen. Wat te denken van een amoureuze vrijage in het OLC? Een moordpartij in D2B? Of een stiekeme escape via een touw uit de optopping? Allemaal aan elkaar geregen, gezongen en gedanst tot een lopende voorstelling van vijf kwartier (inclusief drankje waarschijnlijk ook nog, als het kan bij romantisch kaarslicht en pianomuziek).

Daarvoor hebben we jullie wel nodig, dus … kun je zingen? Dansen? Toneelspelen? Speel je een muziekinstrument? Xylofoon? Piano? Souzafoon? Kun je kickboxen? Of iets anders wat anderen niet kunnen? Meld je dan nu aan voor deze op afstand meest bijzondere editie van het Stella Maris Cabaret.

Maak ook als je achter de schermen wil werken, hebben we je nodig. Er moeten filmpjes gemaakt worden, zodat er op alle schermen in school iets te zien zou kunnen zijn. Spullen moeten op hun plek staan. Allerlei zwijgende scènetjes vereisen rekwisiteurs.

Of in het kort: we kunnen iedereen gebruiken om op afstand het meest bekende cabaret van Zuid-Limburg te blijven.

Wil je meedoen vóór de schermen (toneel, dans, instrumenten, …) of deelnemen aan de rekwisieten? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de auditiesop zaterdag 31 oktober via dit inschrijfformulier. Enkele dagen van tevoren krijgje dan een tijdsblok (circa 45-60 minuten) toegestuurd waarop we je op school verwachten.

Wil je meedoen achter de schermen (techniek, video, decor, catering, grime, …)? Meld je dan ook aan via dit inschrijfformulier. De ploeghoofden zullen dan na 31 oktober contact opnemen om de gevolgen voor jullie ploegen dit jaar te bespreken.