Fantastisch resultaat carnavalsrun!!

mama alice.pngAl vele jaren houdt het Stella Maris Valkenburg op de vrijdag vóór carnaval een carnavalsrun voor de leerlingen van de brugklas tot en met het eindexamenjaar. Elk jaar weten de leerlingen in totaal zo’n €3.000 aan donaties bij elkaar te sprokkelen. Dit jaar overtreffen de donaties elk record. Er is namelijk voor meer dan €4.000 opgehaald door onze toppers! Een heel groot dankwoord naar alle leerlingen die zich ingezet hebben om geld op te halen en natuurlijk ook aan alle donateurs! 

Een eerste donatie van €500 hebben wij namens het Stella Maris College Valkenburg al mogen geven aan een Mama Alice project in Peru. Het weekend vóór carnaval bereikte ons het bericht dat Luis Alberto een zwaar ongeluk in de bouw had gehad en hierdoor zijn rug gebroken had. Luis zal hierdoor nooit meer kunnen lopen en zal hij de rest van zijn leven van een rolstoel afhankelijk zijn. Echter kan hij deze rolstoel niet zelf betalen. Zijn vriendin Amelie is momenteel niet in staat om een inkomen te verdienen doordat ze voor zowel Luis als hun 2 kinderen moet zorgen. Om Luis een rolstoel te kunnen geven startte Mama Alice een inzamelingsactie. Samen met de donatie van het Stella Maris College Valkenburg en enkele andere donateurs was het mogelijk om Luis een rolstoel te geven. 

Naast deze inzamelingsactie heeft het Mama Alice project Luis een tijdelijke tewerkstelling gegeven in hun restaurant in Quinua. Zo heeft hij de tijd om in de tussentijd zo goed mogelijk te herstellen en studies te starten om voor een zittend beroep te leren. 

Komende zomer zullen 15 leerlingen van de locatie Valkenburg het Mama Alice project bezoeken en hopelijk ontmoeten zij dan ook Luis Alberto.

 

Met vriendelijke groet,

De organisatie

Nieuwsarchief