Afronding Sponsorloop HeHaVo 2019

Afgelopen dinsdag is HeHaVo 2019 afgerond met het overhandigen van de cheques aan de mensen van de goede doelen. We kunnen terugkijken op weer een geslaagde editie van deze sponsorloop. In februari begonnen de leerlingen van klas 1 en 2 met het inzamelen van geld bij hun sponsors. Toen kregen ze ook lessen over de situatie waarin mensen leven in Noord-Oost-Brazilië. Deze lessen werden gegeven door Amigos do Brasil Valkenburg, het hoofddoel van de actie dit jaar. Op 1 maart hebben de leerlingen de sponsorloop gewandeld door de gemeente Meerssen.

Vanaf nu kunnen de mensen van de goede doelen de bijdragen van onze leerlingen gaan besteden aan het verbeteren van de leefsituatie van mensen in de  verschillende werelddelen. De totale opbrengst was dit jaar het fantastische bedrag van 14.000 euro. Dit wordt verdeeld over een aantal goede doelen. Het hoofddoel, Amigos do Brasil Valkenburg, krijgt 7.000 euro, de helft van de opbrengst. De andere 7.000 euro wordt verdeeld over goede doelen in India, Roemenië en Oeganda en Global Exploration Peru.

Voor komend schooljaar zijn de eerste voorbereidingen al weer gestart. De stichting Friends of Coloma school zal komend jaar het hoofddoel worden en ook lessen verzorgen voor onze nieuwe leerlingen in klas 1 en 2. Dit doel sponsort een school met internaat in Oeganda. De afgelopen jaren is de bijdrage van HeHaVo in Oeganda gebruikt om een nieuwe afdeling van het internaat in te richten.

 19coloma_25.jpg19coloma_02.jpg19coloma_15.jpg19coloma_11.jpg19coloma_10.jpg

Nog meer foto's  vind je HIER

 

Voor meer informatie:

Hoofdsponsordoel 2019 : www.amigosdobrasilvalkenburg.nl

Hoofdsponsordoel 2020 : friendsofcolomaschool.nl

www.facebook.com help een handje met je voetje

groep19A.jpg

 

Nieuwsarchief