Mindfulness in Valkenburg

 

mindfulness-boom-1030x596.pngNa de carnavalsvakantie wordt er op het Stella Maris College in Valkenburg gestart met lessen mindfulness voor brugklasleerlingen. Tegenwoordig krijgen leerlingen zoveel indrukken gedurende de dag waardoor het voor velen moeilijk is om zich te kunnen concentreren op hetgeen waarmee ze daadwerkelijk bezig zijn.  Dit resulteert vaak in onrust in hun hoofd wat zich kan uiten in lichamelijke klachten.

Mevrouw Greve is naast docente LO ook opgeleid tot mindfulnesstrainer en zal ze tijdens maandelijkse bijeenkomsten leren om mindful door het leven te gaan. Hierdoor zullen leerlingen een situatie gaan accepteren zoals het is, leven in het moment, leren om te gaan met stress en hoe ze zich daadwerkelijk kunnen ontspannen. Er wordt ook aandacht besteed aan het creëren van een positieve mindset. Tussen de bijeenkomsten door zal mevrouw Greve ze via een groepsapp begeleiden met de opdrachten die ze meekrijgen voor thuis en zal ze de leerlingen coachen in situaties waarin ze nog hulp nodig hebben.

De bijeenkomsten zijn gratis en zullen maandelijks plaatsvinden tijdens het 8e uur in de gymzaal op de Bosstraat. Een groep zal uit maximaal 10 leerlingen bestaan. Leerlingen kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar e.greve@stichtinglvo.nl.

Na aanmelding zullen ze horen in welke groep ze zijn ingedeeld en welke data ze in de gymzaal worden verwacht. 

Nieuwsarchief