9 April 2018 thema-avond ‘Hoogsensitiviteit’

Een op de vijf mensen is hoogsensitief. Er zijn dus meerdere mensen in je omgeving die deze karaktereigenschap hebben. En hoe zit het met jou zelf?

Op maandag 9 april 2018 is er een thema-avond ‘Hoogsensitiviteit’ voor leerlingen, ouders en personeel van het Stella Maris College. In haar presentatie zal Xandra van Hooff van de GaveMensenAcademie ons meer vertellen over hoogsensitiviteit. Wat is het en wat is het niet? En hoe gaan we ermee om op school en thuis? Er is ook gelegenheid om hier met anderen over van gedachten te wisselen.

Hoogsensitieve mensen zijn vaak creatief, innovatief, en hebben een helicopterview van de wereld. Ze hebben sterke emoties, nemen intensief waar, leggen makkelijk verbanden en verwerken informatie diepgaand. Hoogsensitiviteit kan je echter ook voor uitdagingen stellen. Ver doordenken kan leiden tot piekeren, je kunt je eisen wel erg hoog gaan stellen,  en alle informatie die binnenkomt kan leiden tot overprikkeling en verlies van energie.  Tijdens de thema-avond bespreken we hoe je hier een goede balans in kunt  vinden.

Het programma start om 19.30; inloop vanaf 19.15. Eindtijd is 22.30. Locatie: Stella Maris College te Meerssen. De avond is een initiatief van de klankbordgroep van ouders van hoogbegaafde kinderen op het SMC. Opgeven kan tot 2 april onder vermelding van het aantal deelnemers per mail: sensitiviteit.stellamaris@gmail.com. Ook als je van te voren nadere informatie wilt kun je ons via dit email adres bereiken.

 

Nieuwsarchief