StelLAN bij Ophovenerhof te Sittard

Afgelopen vrijdag 17 maart begonnen we met de opbouw van een soortement miniLANparty. Alle benodigde materialen werden uit het StelLANhok getransporteerd naar Ophovenerhof in Sittard. De gebruikelijke haspels, switchen en LANkabels vonden hun plekjes weer op vloer, wand en tafels onder de welbekende beschermende laag ducktape.

Zo gaandeweg kwamen de jonge bewoners-met-beperking met hun laptop of zeer uitgebreide gamegear in onze StelLANCAVE. Ze hadden de spellen al geïnstalleerd en hadden al een week geoefend op onze traditionele LANgames: Quake III arena en Call of Duty 2. Even opwarmen door het geweld van Quake en na een paar minuten zaten we al op het puntje van onze stoel. Jawel hoor tegenstand werd er fel geboden en onder het nodige luidruchtige commentaar moesten we herhaaldelijk opnieuw spawnen. Tja van Quake word je een beetje opgefokt en raakt je hele adrenaline aan de kook. Dus na een 4 tal potjes CTF (capture the flag) lasten we even een pauze in. Enerzijds om de media te woord te staan en andere bezoekers uit te leggen waar we eigenlijk mee bezig waren.... samenwerken om de vlag van punt A naar punt B te krijgen.... hetgeen bij tijd en wijle uitstekend lukte. Hier en daar werd er wel geschoten op alles wat bewoog (dus ook teamgenoten), maar dat mocht de pret niet drukken... Wouter ontdekte een Farmsimulator op de beamer en heeft vanaf dat moment alleen nog maar de wereldbevolking aan graan geholpen met de modernste machinerieën. Hectare na hectare ontkwam niet aan zijn dorser...

Na enige versnaperingen gingen we weer aan het werk: CoD2 search en destroy. Dit bracht weer rust in de LANtent.. immers nu werd het echt tactisch!! Voor outsiders: het ene team probeert een bom te leggen bij een belangrijke spelplek (een tank of ander geschut) en het andere team moet proberen deze euvele daad te verijdelen door het tegenteam op te ruimen en/of eventueel de geplaatste bom te ontmantelen.. Dit klinkt als een tamelijk moeilijk opgave voor deze jongens, maar wonder boven wonder gebeurden er zeer boeiende dingen: takenverdeling, levensgevaarlijke verdediging, sluipen en liggen op onoverzienbare plekken.. kortom zoals het hoort.

17_LanOHH09.JPG 17_LanOHH08.JPG

Wat een lol, wat een enthousiasme, wat een voldoening schenkende activiteit. In een woord GEWELDIG. Daarom namens ons team: Erwin, Wil, Camiel en Richo zeggen we dank aan Zorginstelling Ophovenerhof te Sittard in de personen van Bert, Gerald, Jasper, Maarten, Wouter, Rik, Niels en Wesley.

Als aandenken kregen de deelnemers onze wereldberoemde StelLANthermomok...

Volgens de laatste berichten hebben de jongens van Ophovenerhof hun leiding nu alweer onder druk gezet om een vervolg te krijgen..... (over samenwerken gesproken... :))

Heren en die enkele dames, dankjewel. Misschien en denkelijk tot een volgende keer.

(voor meer info en foto's : klik HIER en HIER)

 En de krant vermeldde :

stellan ophoven1.jpg

sittard-geleennieuwsnl - stellan-ophovenerhof.png

Nieuwsarchief