Scarlett Souren Nederlands Kampioen!!!

Scarlett Souren, brugklasser op onze locatie Meerssen, begon op 8 jarige leeftijd met wedstrijdwielrennen bij de Bergklimmers in Stein waar ook Dumoulin ooit begon. In 2014 is ze onder de hoede gekomen van Ad Wijnands (ex prof en knwu trainer) die haar sindsdien begeleidt. Dit jaar is ze doorgegroeid naar de landelijke top waarbij ze in vrijwel alle wedstrijden top 10 reed en onlangs de eerste internationale versie van de Hammer Youth op haar naam wist te brengen.

Afgelopen zaterdag was het hoogtepunt van 2017 met het verrijden van het NK in Amersfoort, dit is voor alle jeugdcategorieen de belangrijkste wedstrijd van het jaar.De 75 geselecteerde rensters uit alle windstreken van NL stonden aan de start van een loodzwaar parcours onderaan de enige berg in Amersfoort. Deze klim, de Galgenberg met een lengte van 800 meter en een stijging van gemiddeld 6% moest gedurende 13 beklimmingen bedwongen worden met een totale afstand van 30 km.

Door de hoge temperaturen werd het een slijtageslag waarbij elke ronde rensters van achteruit moesten lossen. Uiteindelijk bleef er een kopgroep van 14 rensters over die de sprint bergop met elkaar aangingen. In een ultieme jump wist Scarlett de topfavoriet Willemijn Prins uit Zwolle op de meet te verslaan om vervolgens in het rood wit blauw het Wilhelmus aan te horen……kippenvel.  

Scarlett: supergefeliciteerd met dit prachtige resultaat en heel veel succes in de rest van je wielerloopbaan!!!

scarlett (0).jpg
voor de race

scarlett (1).jpg
mee in de kopgroep!

scarlett (3).jpg
massage na NK-winst is lekkerste massage ooit!

scarlett (4).jpg
op podium in clubtenue

scarlett (5).jpg
op podium in NK-tenue!!!

scarlett (6).jpg
ja... 't staat er echt!!!

scarlett (7).jpg
dag erna weer wedstrijd... in kampioenstenue!!!

Nieuwsarchief