Natale e Navidad @ Stella Maris

Wist je dat Spanjaarden op Oudjaarsavond om 00:00 twaalf druiven eten: één voor elke klokslag? Wist je dat Italiaanse vrouwen op diezelfde avond rood ondergoed dragen als geluksbrenger voor het nieuwe jaar? De leerlingen Spaans en Italiaans weten dat nu wel!

Woensdag 14 december hielden zij een gezamenlijke kerstviering in de collegezaal van Meerssen, die tijdelijk werd omgetoverd in kerstsferen. Aan de hand van presentaties (gedeeltelijk zelfs in het Spaans en Italiaans!) wisselden de leerlingen informatie uit over de kersttradities in beide landen. Natuurlijk gaat de mediterraanse cultuur ook gepaard met veel en lekker eten! Hoe presenteer je dat? Niet via een beamer, maar door voor elkaar te koken! Gazpacho, gevulde groente, tiramisu, panettone, tortilla’s, ... alles kwam voorbij tijdens deze gezellige uitwisseling. Een groot compliment aan de leerlingen voor de inzet en de passie waarmee zij op eigen initiatief een nieuwe taal en cultuur bestuderen.

Voor de leerlingen en docenten was het een feestelijke start van vele andere activiteiten tussen deze twee groepen. Nieuwe leerlingen Spaans of Italiaans zijn uiteraard welkom! Informeren kan bij mevrouw Keijsers of bij een van de vakdocenten.

Namens de docenten,

Mevrouw Benhammou
Meneer Hazen 

Zie verder de nieuwsbrief 2016

Sfeerimpressie....

IMG_7214.JPG

 

Nieuwsarchief