Thema-avond: ‘Hoe praat ik met mijn kind over pesten en sociale media?


Maandag 10 april 2017: 19.30 uur tot 21.00 uur

Pesten. Het zal jouw kind maar overkomen. Veel ouders worstelen met pestgedrag. Uit onderzoek blijkt dat pesten op school vaak voorkomt. In 2016 gaf 1 op de 9 leerlingen van het voortgezet onderwijs aan gepest te zijn. Hoe ga jij in gesprek met jouw puberende zoon of dochter over dit gevoelige thema? Hoe krijg je meer inzicht in de enorme impact van digitaal pesten? En hoe leer je je kind opkomen voor zichzelf en anderen? Stella Maris school biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de voorstelling Like Me aan. Een informatieve ouderavond gericht op communicatie tussen ouders en hun pubers.

De rol van jouw kind

Pesten is een groepsproces waarbij het niet alleen om de pester of de gepeste gaat. Ook de volger, toeschouwer en helper dragen hun steentje bij aan een goede of minder goede sfeer in de klas. Centraal staat dat je als ouder meer inzicht krijgt in de rol die je kind speelt bij pesten, en hoe je hiermee omgaat. Want hoe weet je als ouder wat er op school allemaal gebeurt, ook op het sociale vlak? En hoe begeleid je jouw kind hierbinnen? 

Over PlayBack
Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel tussen ouders en hun puberende zoon of dochter. Onder leiding van een ervaren gespreksleider met kennis over dit thema en acteurs die de hele avond in hun rol blijven als de puber van nu, toetsen we verschillende opvoedstijlen en keuzes en kijken we hoe ons gedrag het gedrag van een koppige puber beïnvloedt.

92% van de ouders die eerder ouderavonden bezocht, geeft aan dat hij/ zij handvatten heeft gekregen voor een open gesprek met pubers.

Een greep uit reacties van vorige bezoekers
"De ouderavond was voor veel ouders een eyeopener en heeft voor een stuk bewustwording bij ouders gezorgd." Amber Hiemstra-van Dijk, docent Dorenweerd College, Doorwerth
"Ik heb erg genoten van het spel, het enthousiasme, inlevingsvermogen, de snelle reacties en de interactie met het publiek.”
Anna-Mieke Kempenaar, ouder Thorbecke SG, Zwolle

Meld je aan
Hierbij nodigen we je van harte uit om de ouderavond Like Me bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 10 april 2017 en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur op Stella Maris College Valkenburg, Keelstraat 1, 6301 XT  Valkenburg aan de Geul. Mail naar e.smeets@lvo-heuvelland.nl om je direct aan te melden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op www.stellamariscollege.nl  en www.tgplayback.nl/likeme.

Graag tot dan!


Met vriendelijke groeten,

Ouderraad Stella Maris Valkenburg en Wien Bergmans, locatiedirecteur

 

P.S. Bekijk ook eens het filmpje over de ouderavonden van PlayBack op https://www.youtube.com/watch?v=IaNT-ztHkLk

Nieuwsarchief