Scholierenverkiezingen 8 maart

scholierenverkiezingen_breed.pngAlle buitenlanders het land uit? De studiefinanciering weer terug? Meer geld voor duurzame energie? Het zijn thema’s die de campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart beheersen. Ook jullie krijgen dit jaar een stem in de vorm van Scholierenverkiezingen.

Op woensdag 8 maart zullen er op meerdere plekken in school stemlokalen worden ingericht waar jij jouw stem op een bestaande politieke partij kan uitbrengen. We vergelijken de fictieve verkiezingsuitslag van Stella Maris een week later met de nationale uitslag. Is Stella Maris links of rechts? Progressief of conservatief?

Binnen de lessen maatschappijleer heb je inmiddels kennis gemaakt met de politieke verhoudingen in Nederland. Daarnaast is er in de media volop aandacht voor de belangrijkste verschillen tussen partijen. Zo kun je uiteindelijk goed geïnformeerd stemmen op de politieke partij die het meest aansluit bij jouw idealen.

Ben je nog niet zeker van je stem? Vul dan de StemWijzer in: www.stemwijzer.nl

Enkele praktische opmerkingen:

  • In de les wordt aan alle stemgerechtigde leerlingen (bovenbouw HAVO/VWO) een stempas uitgedeeld. Deze is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Iedere leerling krijgt maar 1 stempas om fraude te voorkomen.
  • Neem een geldig identiteitsbewijs of je schoolpasje mee. Zo zijn we er zeker van dat iedere leerling maar één keer stemt.

Meer informatie volgt via de informatieschermen in de aula en op de site.

Nieuwsarchief