Sverre Kelderman naar de nationale MEP Conferentie

Deze week vindt de nationale MEP conferentie plaats in Middelburg en Den Haag. Namens Stella Maris zal Sverre Kelderman de eer hoog houden. Na de mini MEP conferentie op chateau St. Gerlach en de conferentie van MEP Limburg in Maastricht kwam Sverre als beste naar voren.

sverre.jpgElk jaar nemen meer dan duizend leerlingen deel aan de provinciale conferenties van het Model European Parliament. De 150 meest getalenteerde deelnemers aan deze provinciale conferenties worden afgevaardigd naar de Nationale MEP Conferentie. Elke provinciale delegatie vertegenwoordigd tijdens deze conferentie een van de 28 lidstaten van de Europese Unie. Ook Limburg selecteert elk jaar tijdens de Limburgse MEP Conferentie een delegatie van twaalf excellerende deelnemers.

Tijdens de Nationale MEP Conferentie vinden allereerst de commissievergaderingen plaats, welke tevens starten met een teambuilding. Tien commissies vergaderen gedurende drie dagen in vijf provinciehoofdsteden. Tijdens de commissievergaderingen spannen de commissieleden zich in om een gedegen resolutie te schrijven die later tijdens de conferentie “door het parlement” geloodst moet worden.

Op dag vier van de conferentie reizen alle deelnemers af naar Den Haag voor de officiële opening van de Nationale MEP Conferentie. In de zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal stellen de verschillende delegatieleiders hun lidstaat voor aan de rest van het parlement.
De laatste twee dagen van de conferentie staan in het teken van de Algemene Vergadering, die plaats vindt in de Oude Zaal en de huidige zaal van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Delegaties zullen kritische vragen stellen en mogelijk zelfs een amendement indienen om de resolutie zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de lidstaat die ze vertegenwoordigen. Na twee dagen van vurig debat en spannende stemmingen wordt de Nationale MEP Conferentie afgesloten.

We wensen Sverre veel succes en week met mooie debatten.

In februari 2017 start voor de leerlingen van de 4e klassen weer het MEP seizoen met een mini MEP conferentie op Stella Maris. Daarnaast zal in het voorjaar van 2017 voor een 3e klas MEP on tour plaatsvinden.

 

Doorspoelen naar minuut 49......

Nieuwsarchief