Sverre goes International!!!

In de maand september heeft Sverre Kelderman (VWO 5B) als afgevaardigde van het Stella Maris College deelgenomen aan de nationale ‘Model European Parliament’ conferentie.

DSC_0085.jpgIn de 28 jaar dat het Stella Maris College participeert aan deze MEP Conferenties is het tot een aantal weken geleden 2 keer voorgekomen dat de afgevaardigde van het Stella Maris College uit alle afgevaardigden van Limburg is geselecteerd om door te gaan naar de Internationale Conferentie.

Na een mooie Nationale Conferentie is het Sverre dit jaar gelukt om geselecteerd te worden voor de Internationale Conferentie! Een unieke prestatie aangezien uit de duizenden scholieren alleen de 20 meest getalenteerden zijn geselecteerd. Een prachtige ervaring en beloning voor het harde werk ziet hij de komende 6 dagen tegemoet.

Sverre gaat het Stella Maris en daarbij, samen met een aantal andere MEP-Nationaal winnaars, Nederland vertegenwoordigen in de eerste Western-European MEP Conferentie!

 

De Internationale Western Europe MEP Conferentie houdt kortweg in dat scholieren uit allerlei West-Europese landen samenkomen in Den Haag en discussiëren over problemen waar Europa mee te kampen heeft. Uiteindelijk worden door de scholieren oplossingen bedacht en geformuleerd over deze problemen.

Komende donderdag vertrekt Sverre richting Den Haag en kruipt hij voor een paar dagen in de huid van een echte Europarlementariër.

Wij wensen hem veel succes!

Nieuwsarchief