Stella Maris College op bedrijfsbezoek

 

Een verslag, gemaakt door de provincie Limburg.

 

Wist u al op 14-jarige leeftijd wat u wilde worden? De meeste leerlingen in het VMBO in ieder geval niet. Daarom zijn bedrijfsbezoeken ook zo belangrijk. Even kijken en luisteren naar mensen in de praktijk.

Ook bij de Provincie krijgen we regelmatig leerlingen op bezoek die uit eerste hand te horen krijgen hoe het nou is om voor een provincie te werken. Om ‘ambtenaar’ te zijn. 
Vandaag mochten we leerlingen van het Stella Maris College Valkenburg ontvangen.

En als collega Miel Lemaire van de Groene Brigade voor de groep gaat staan, is het meteen duidelijk dat ambtenaren van de Provincie niet allemaal ‘kantoormensen’ zijn. Is hij een politieagent of boswachter? Wat doet nou iemand van de Groene Brigade en wat voor opleiding moet je hebben? Wat (en wie) kom je allemaal in het buitengebied tegen? Miel weet het allemaal goed uit te leggen.

Collega Chris Godschalk vertelt vervolgens hoe het is om bij Wegbeheer van de Provincie te werken. Hij legt uit wat ‘wegbeheer’ is. Wat zijn nou provinciale wegen? En hoe herken ik ze? Wat is onze taak bij ongevallen, evenementen en wat moeten we doen als de temperatuur tot onder het vriespunt daalt?
Voor beide collega’s is het geen ‘van 9 tot 5’-baan. Vaak zijn ze ook midden in de nacht op pad.

Naast Chris en Miel maken de leerlingen kennis met enkele andere collegae in het provinciehuis. En ze worden ook geïnterviewd voor het personeelsblad. Ambtenaar zijn saai? Nee dus. Elke dag weer anders. 

provinciehuis2.jpg

Nieuwsarchief