Erwin Kerstges fietst 500 km HomeRide Maastricht-Groningen.

Collega Erwin Kerstges (natuurkunde- en informaticadocent in Meersssen) gaat op 25 en 26 juni een fietstocht van iets meer dan 500km maken. We spreken hem over het hoe en het waarom.

De grote vraag is natuurlijk: waarom ga jij in vredesnaam zo ver fietsen?
kindervallei.jpgIk ga deze tocht samen rijden met mijn 9 mede-fietsers van team Home4Limburg. Met deze fietstocht zamelen we geld in voor de Ronald McDonald Huizen Limburg. Ons ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het Ronald McDonald Huis de Kindervallei in Houthem.

Jij sport wel veel he... dit wordt een makkie dus?
Nou... nee! Ik sport inderdaad wel veel, maar wielrennen doe ik eigenlijk te weinig. Mijn langste tocht ooit is een 160km tocht. Dan is 500 km dus meer dan drie keer zo lang... dus op een makkelijke tocht reken ik zeker niet!

Hoe wordt dat geregeld?
We rijden een route van Maastricht naar Groningen. De tocht zal via Duitsland gaan. We vertrekken om 10 uur 's ochtends in Maastricht en gaan via een aantal etappe's naar Groningen. route.jpg's Nachts rijden we "gewoon" door en we verwachten rond 10 uur de dag erna aan te komen in Groningen. Maar als er een flinke noorderwind staat of als de weersomstandheden op een andere manier tegen zitten zou 't wel eens heel moeilijker kunnen worden om nog voor 12 uur in Groningen aan te komen. We worden door een materiaalwagen en een voorraadwagen gevolgd.

ronald-mc-donald.jpgWat zijn jouw beweegredenen om deel te nemen?
Een flink aantal jaren geleden heb ik van dichtbij kunnen zien welke impact 't heeft als een kind zeer ziek wordt. Als kind en ook als ouder wil je dan maar één ding: dicht bij je kind zijn. De Ronald McDonald Huizen zorgen ervoor dat die mogelijkheid er is. En dat doen ze erg efficient: in Houthem wordt met 3½ betaalde krachten een team van maar liefst 80 vrijwilligers aangestuurd. Een top-organisatie met een top-doel waar ik graag een top-prestatie voor wil proberen neer te zetten. En zeer betrokken: de directrice van de Kindervallei is ook teamlid en zit in één van onze volgauto's.

En nu: trainen?
Ja. Veel kilometers maken. Tochten door barre weersomstandigheden (Koningsdag was niet mijn leukste training ooit) en met flink wat hoogtemeters. We moeten hardheid opdoen om de 500 kilometer te kunnen halen. Gelukkig zit ik in een team met een paar ervaren lange-afstandfietsers. Zij weten natuurlijk goed wat er bij komt kijken om zo'n tocht te rijden.

homeride.pngDa's mooi. En kunnen wij helpen?
Ja, blij dat je 't vraagt. Natuurlijk is een belangrijk doel het inzamelen van geld. Dat hoeven echt geen grote bedragen te zijn - we zijn blij met elke euro. En dus: een euro is goed, maar een cent per kilometer zou ook prachtig zijn. En wil je de Kindervallei ruimer steunen: graag! Om je bijdrage te doen ga je naar de actiewebsite die je hier kunt vinden: https://www.homeride.nl/nl/homerider/erwin-kerstges. Daar kun je ook een donatie doen, en die zou natuurlijk zeer welkom zijn. Alvast bedankt!

Nieuwsarchief