Onthullen plaquette Begaafdheidsprofielschool

Eindelijk was het zover! De plaquette met vermelding dat het Stella Maris College Begaafdheidsprofielschool is geworden hangt in de entree van de school.

Op 31 maart 2015 is het Stella Maris College gevisiteerd door de vereniging BPS. Er is die dag gesproken met alle geledingen van school: directie – vakdocenten – o.o.p. - tutoren – ouders en leerlingen. Ook zijn er lessen bezocht en is de commissie rondgeleid door de school. Tijdens de terugkoppeling aan het einde van de dag bleek dat het Stella Maris College een positief advies zou krijgen.

Op 7 juni 2015 kwam het officiële rapport waarin de vele positieve opmerkingen en de verbeterpunten vermeld stonden.

Tijdens de eerst volgende algemene leden vergadering van de BPS vereniging op 14 oktober 2015 hebben we plaquette in ontvangst mogen nemen.

Op 17 november tijdens een algemene personeelsvergadering is de plaquette onthuld door een leerling (Abe Bosma) en een ouder (Ellen Schiffeleers, moeder van Steven Borm). Zowel ouder als leerling gaven aan dat de flexibele opstelling, het zoeken naar onderwijsaanpassingen en de tutorbegeleiding van het Stella Maris College ervoor gezorgd heeft dat de leerlingen zich goed konden ontwikkelen waarbij veel talenten aangesproken werden en doelen gerealiseerd zijn. Ze leerden hun mogelijkheden kennen en benutten.

De status Begaafdheidsprofielschool is voor 4 jaar gegarandeerd. Aan het einde van deze periode volgt een nieuwe audit

SMC onthulling plaquette 113.jpg SMC onthulling plaquette 122.jpg

SMC onthulling plaquette 099.jpg SMC onthulling plaquette 089.jpg

SMC onthulling plaquette 125.jpg

 

Nieuwsarchief