Stella Academia organiseert:


marente.jpgMarente de Moor (Den Haag, 1972) is slaviste. Vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie woonde ze acht jaar in Rusland. In Sint-Petersburg studeerde ze aan de theaterschool, werkte ze als verslaggever voor een dagelijks realityprogramma over misdaad en schreef ze artikelen en columns voor De Groene Amsterdammer.

In 1999 werden de columns gebundeld onder de titel Petersburgse vertellingen. Na haar terugkeer in Amsterdam werkte ze een aantal jaren als redacteur voor weekblad HP/De Tijd. In 2007 verscheen het veelgeprezen romandebuut De overtreder, dat in 2010 door Suhrkamp Verlag in het Duits werd uitgebracht als Amsterdam und zurück. Sinds 2009 is ze vaste columniste voor Vrij Nederland. In 2010 en 2011 werd haar tweede roman, De Nederlandse maagd, zowel in Nederland als Duitsland (als Die niederländische Jungfrau) zeer lovend ontvangen. In 2011 werd het boek onderscheiden met de Ako Literatuurprijs. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014): "Een volmaakte Hamlet rond Edison en de film" (Jaap Goedegebuure) en "Een bij vlagen briljante roman, waarin gedachten over vergankelijkheid en vergeefsheid de lezer uiteindelijk verbluft achterlaten. (Arjen Fortuin, NRC Handelsblad.) (Bron: website Marente de Moor)


 

Neerlandica Jet van Aalst zal de schrijfster interviewen. Na 36 jaar lesgeven op het Stella Maris College wijdt zij zich nu volledig aan de literatuur. Zij leidt al jaren verschillende leeskringen waar boeken uit de wereldliteratuur en poëzie besproken worden. Verder is zij voorzitter van VLAM, Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht en verzorgt ze poëziewandelingen voor groepen. Tijdens de pauze zal de schrijfster signeren. Boekhandel De Boekenpoort (Fred en Denise Robeerst) zal aanwezig zijn.


De 80ste Boekenweek wordt de waanzinnigste ooit!

De 80e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2015. Dimitri Verhulst schrijft het Boekenweekgeschenk. En Pieter Steinz het Boekenweek essay. Het thema is ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden. Op zondag 15 maart kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk weer de hele dag vrij gereisd worden met NS. Het Boekenbal, de officiële opening van de Boekenweek, vindt plaats op vrijdagavond 6 maart 2015.
De Boekenweek is een van de belangrijkste activiteiten van onze bibliotheek. Ook is het dan weer leuk de bestaande en nieuwe leden een cadeautje aan te kunnen bieden:

* Bibliotheekbundel (zolang de voorraad strekt): bevat persoonlijke ontboezemingen van tal van prominente Nederlanders.

* Het Boekenweekmagazine Magazine vol leessuggesties en achtergrondartikelen bij het thema Waanzin.

* NS Treinreizen; Het is inmiddels een bijzondere traditie van de NS geworden dat het Boekenweekgeschenk goed is voor gratis reizen op de zondag van de Boekenweek (zondag 15 maart 2015)

Verder krijgt u in de Boekhandel het Boekenweekgeschenk als u tenminste voor 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Het Essay is verkrijgbaar voor 2,50.

Nieuwsarchief