Studiedag 28 mei 2015o-o-g.jpg

Afgelopen donderdag was het dan zo ver: de studiedag georganiseerd door de onderwijsontwikkelgroep. De presentatie was in handen van Neeltje Cobben en Herman Coenen. Dit duo heeft iedereen zeer professioneel door de dag geleid.

Het eerste onderdeel op het programma was de Vlaamse spreker Jef Staes. Deze innemende man heeft ons anderhalf uur kunnen boeien met zijn visie op onder andere onderwijs. De vergelijking met de schapen zorgde, aan de reactie uit de zaal te horen, voor herkenning.  Op internet is veel van deze spreker terug te vinden. Uit de stemming met de blauwe stemkastjes bleek dat zijn pittige stellingen gedeeld werden. Dat is reden te meer om voor de onderwijsinnovatie te gaan.

Na deze lezing was het tijd voor het onderwijscafé. Bij een lekker stuk vlaai en een kopje koffie kon  nagepraat worden over de lezing van Jef Staes. Daarnaast was er ook ruimte om te filosoferen en te discussiëren over onderwijsvernieuwing in het algemeen.

Het korte interview dat Anne Visser vervolgens hield met enkele leden van de onderwijsontwikkelgroep was bedoeld om kort aan te geven wat er tot dan toe gebeurd was. De concretere invulling was te lezen in de visie en kwam later op de dag nog aan de

orde bij het verhaal en de oproep van Jacques van Loo om een motivatiebrief te schrijven om deel te nemen aan de innovatiegroep. Tijdens de workshops hebben de leden daarna ook al wat meer kunnen vertellen over hoe de innovatie vorm gegeven gaat worden.

Na een voortreffelijke lunch stonden verschillende workshops op het programma. Het doel van deze workshops was bewustwording. We willen graag dat mensen nadenken over innovatie. Waarom wij denken dat het goed is, welke winst ermee te behalen is. Hoe we dat wat goed is met zijn allen nog beter kunnen maken.

Afsluitend was er de “hoe nu verder ” –presentatie van Jacques van Loo. Jacques heeft daarin gerefereerd aan de uitgangspunten en de visie. Zowel de visie, de uitgangspunten en de presentatie van Jacques zijn afgelopen vrijdag per mail verstuurd.

De onderwijsontwikkelgroep wil jullie bedanken voor jullie betrokken deelname aan deze studiedag. Zoals al eerder aangegeven: kom met alle vragen naar ons toe. De innovatie is van ons allemaal en niet alleen van de onderwijsontwikkelgroep.

Tot slot……. Vergeet niet te solliciteren voor 10 juni!!!

stdg_28515_11.JPG stdg_28515_15.JPG

stdg_28515_28.JPG stdg_28515_57.JPG

Alle andere foto's zijn te vinden bij het fotoalbum.

Nieuwsarchief