Susan goes east in the west!

Op 27 juni vertrekt Susan Buhrs tijdelijk naar Amerika. Susan is 16 jaar en zit nog in 4 vwo, maar wordt bevorderd naar 5 vwo. Zij volgt aan onze school het vak Fast Lane English. 

Susan gaat deelnemen aan het Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute. Dit is een zomercursus van de Purdue University op de West Lafayette campus in de staat Indiana. 

De zomercursus duurt tot 25 juli. Susan is voor deze zomercursus geselecteerd door de Amerikaanse ambassade in Den Haag op basis van haar brede interesse en goede vaardigheid in de Engelse taal.

usa.png

Tijdens de cursus doorloopt Susan een verplicht programma. Zij volgt colleges over internationale relaties, mediakennis en journalistiek, wetenschap in de globale omgeving en vrijwilligerswerk. Tijdens de cursus verblijft zij op de West Lafayette campus die op relatief korte afstand van Indianapolis en Chicago gelegen is. Zij zal ook kortere tijd verblijven bij  een Amerikaans gezin om kennis te maken met “the American way of life”. Verdere zal ze tijdens een rondreis steden als Chicago, Indianapolis, Philadelphia en Washington bezoeken.

Via de cursus waaraan Susan gaat deelnemen, wil de Amerikaanse regering jonge mensen kennis laten maken met elkaar en de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat jonge mensen door deze cursus wederzijds begrip voor elkaars cultuur ontwikkelen.

Susan zal proberen om tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten berichten en foto’s of video’s te plaatsen op een blog. Je kunt dan die blog volgen via de website van de school: www.stellamariscollege.nl.

Nieuwsarchief