Reanimatie lessen op het Stella Maris College

Vorig jaar zijn we in Meerssen begonnen met reanimatielessen voor alle leerlingen.
Door dit jaarlijks te herhalen willen we er voor zorgen dat deze levensreddende vaardigheid een automatisme zal worden, zodat er in een echte noodsituatie gehandeld kan worden. Reanimeren alvorens de ambulance ter plaatse is, kan het verschil maken tussen leven en dood.

De leden van de taskforce QRS, voornamelijk studenten van de Universiteit Maastricht, zullen als instructeurs de trainingen verzorgen.

De lessen worden tijdens de lessen LO gegeven. Voor het volgen van de training is makkelijk zittende kleding voldoende en hoeven leerlingen de gymkleding niet mee te nemen.

Wanneer de training gegeven wordt, zal middels de roosterwijziging bekend gemaakt worden.

Om de organisatie in goede banen te leiden hebben alle ouders en leerlingen een brief ontvangen, met onder andere het verzoek de vragenlijst in te vullen.

Mocht je deze enquête nog niet ingevuld hebben, doe dit dan alsnog voor het begin van de reanimatieles.

De brugklassers kunnen hiervoor gebruik maken van de link http://stellamaris.virv.nl/ Vanaf de tweede klas kan de link http://stellamaris.2virv.nl/ gebruikt worden.

Bent u als ouder ook van mening dat reanimatie onderwijs in het curriculum van een middelbare school hoort dan kunt u dit ondersteunen met uw handtekening.
Het doel is een petitie te overhandigen om dit onderwerp op de agenda van de tweede kamer te plaatsen.

Uw ondersteuning wordt zeer op prijs gesteld!

www.reanimatieonderwijsverplicht.nl

Met vriendelijke groet,

Hein Evers.

reanimatie1.jpg 

Een overzicht van de training van afgelopen jaar.

Nieuwsarchief