De studiebegeleiding is weer gestart!

 

De tweede periode van de studiebegeleiding is op maandag 05 januari begonnen. De studie helpt kinderen bij het leren en maken van hun huiswerk. De begeleiding is bedoeld voor zowel onderbouw als bovenbouw (Klas1 t/m 6).

Logo_studie.jpgVoor sommige leerlingen is het maken van het huiswerk vaak een lastige opdracht.
Er zijn leerlingen die thuis er moeilijk toe komen om te beginnen met huiswerk.
Wellicht herkent u het wel. Eerst Facebook, dan even televisie, nog een chat, even een spelletje op internet, eten en ”oeps nog even snel huiswerk maken!!” Het repeteren van moeilijke stofonderdelen en het voorbereiden van proefwerken wordt vaak uitgesteld of zelfs “vergeten”.
De studiebegeleiding is o.a. bedoeld om huiswerk te maken en nog eens uitleg te krijgen over niet begrepen stof. Hierbij wordt individueel de lesstof nog eens uitgelegd en gecontroleerd of de stof is begrepen. Daarnaast is het de bedoeling om te leren plannen. Leerlingen die hun huiswerk voor de volgende dag afhebben, weten dan niet meer wat zij moeten gaan doen. Deze kinderen menen dan dat zij “klaar” zijn. In feite begint nu pas de studie!
Tijdens de studiebegeleiding wordt hier aandacht aan besteed.

VWO studenten uit de bovenbouw zijn eveneens aanwezig. Kinderen kunnen bij hen terecht voor een uitgebreidere uitleg van wiskunde of een taal.

Enkele citaten van leerlingen: “het is net zoals op een voetbalclub, maar hier leer je niet voetballen maar hier leer je leren”. “Het is veel gezelliger om in de klas huiswerk te maken met anderen”. “Hier doe ik het tenminste!”

De studie zal gedurende 15 weken plaatsvinden. (tot aan de meivakantie).
De tijdstippen zijn:
Maandag en donderdag van 14.30 tot 16.00 uur en van 15.30 tot 17.00 uur.
Dinsdag van 14.30 tot 16.00 uur. Woensdag van 15.30 tot 17.00 uur.
De kosten voor deze periode van 15 weken studiebegeleiding bedragen in € 38,- per week.

U kunt uw kind telefonisch of op onderstaand mailadres aanmelden.

Hub Franssen.
Coördinator Studiebegeleiding.
Telefoon: 043 459 1213
Mobiel: 06 4234 7253
Mail: h.franssen@lvo-heuvelland.nl

Nieuwsarchief