Verslag Skireis Valkenburg

 

SKIREIS VALKENBURG 23 JANUARI T/M 27 JANUARI 2015

 

Op vrijdag 23 januari om acht uur ’s avonds is het dan eindelijk zover, onze skireis naar Skiwelt Wilderkaiser kan beginnen.

Met heel veel zin vertrekken 49 leerlingen en 8 docenten. Iedereen zoekt zijn plekje in de bus en al snel is er gezelligheid. Na een vermoeiende maar goed verlopen busreis komen we ’s ochtends om zeven uur aan. Meneer Grond is er al samen met Veroon en Ashley dus wij hebben een warm welkom. Ons hotel is Hauserwirt en Achmed is de eigenaar. We hebben nog niet alle kamers dus we moeten even passen en meten tijdens het omkleden. Na een uurtje zijn we klaar om te vertrekken naar Hopfgarten om eindelijk te gaan skiën en snowboarden. De groepjes zijn verdeeld en we hebben er veel zin in.  DSC_0692.JPG

Helaas is het weer niet super, het zonnetje schijnt niet. Gelukkig is er veel sneeuw gevallen dus de pistes zijn super.

We hebben de eerste dag heerlijk geskied en gesnowboard moe en voldaan rijden we aan het eind van de middag terug naar ons hotel. We hebben tot etenstijd vrije tijd en iedereen gaat zich douchen en opfrissen. Onze eerste avondmaaltijd is een heuse schnitzel met frietjes. Na het eten is iedereen erg moe dus wij zijn op tijd gaan slapen.

De volgende dag staat Söll op het programma. Het zonnetje schijnt nog steeds niet, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een super leuke groep en iedereen gaat weer enthousiast op de latten of het snowboard. ’s Middags hebben we samen geluncht op de piste. Traditionele Oostenrijkse gerechten passeerden de revue: Kaiserschmarnen, Currywurst en Knödel met vanillesaus. Helaas hebben een aantal leerlingen wat last van pijntjes dus die skiën ‘s middags niet meer mee.

Aan het eind van de dag komen we weer in het hotel aan. We hebben vanavond Italiaanse avond, want er staat spaghetti op de kaart. Na het eten gaan we gezellig samen spelletjes spelen. De leraren spelen 30 seconds, een groepje leerlingen gaat kaarten, weer een ander groepje speelt de gecensureerde variant van de meisjes tegen de jongens, ook wordt er geschaakt en Yahtzee gespeeld. Rond elf uur gaan we richting bedje.

Vandaag gaan we naar Scheffau en de zon schijnt! De pistes zijn super en iedereen geniet met volle teugen van het weer. ’s Middags lunchen we heerlijk in het zonnetje op het terras. Het skiën en snowboarden van alle groepjes gaat erg goed. Groepje 1 groeit iedere dag. Groep 5/6 zijn zo snel dat zelfs de docenten deze kids niet bijhouden. Natuurlijk gaan we ook even offpiste dat maakt het toch net iets spannender. We krijgen ook nog bezoek van de broer van meneer Grond en hij gaat gezellig mee.

 

Na het eten (hamburger met frites) hebben we onze jaarlijkse karoake/discoavond. Onder in het hotel hebben de docenten de bar omgetoverd tot een karoakebar. Traditiegetrouw zingen meneer Grond en meneer Lassauw een liedje van Guus Meeuwis; het is een nacht. Bart Engelbert heeft meteen de smaak te pakken en brengt Looki Looki ten gehore. De sfeer zit er vanaf dat moment goed in en mevrouw Souren, mevrouw Lemmelijn, meneer Coenen, meneer Honee, Ashley, Veroon laten ook hun stem horen. Gevolgd door veel leerlingen. Dominik en haar vriendinnen zingen zelfs het ontroerende liedje ‘let it go’ van de film Frozen. Meneer Grond wordt nog uitgedaagd om een biertje te drinken aangezien hij nooit alcohol drinkt, en een liedje zingt met de tekst: bier holen…. Deze uitdaging heeft hij met beide handen aangegrepen en het biertje opgedronken. Wij zijn trots op hem. Verschillende carnavalskrakers komen voorbij en iedereen danst, hakt (Bart, Diego en Jorn), springt of loopt in een polonaise voorbij. Van trance tot nineties, alles komt voorbij. Ook aan een discoavond moet een einde komen…. Meneer Grond en mevrouw Lemmelijn sluiten daarom af met een duet van Nick en Simon. Vervolgens zingen we als afsluiting dan met z’n allen het mooie liedje ‘samen voor altijd’ van Marco Borsato. Ook deze dag is weer ten einde en we gaan naar onze kamers om heerlijk naar dromenland te gaan.

De laatste dag is aangebroken, zo jammer! We hebben een topgroep. Veel gezelligheid en lol en iedereen gaat zo goed op de pistes. Wij willen nog niet naar huis.

10941122_854638104579168_6747288172521571872_n.jpgDe laatste dag gaan we weer naar Hopfgarten en vandaar uit richting Söll. Het heeft ontzettend gesneeuwd, de pistes liggen helemaal vol en het blijft zelfs sneeuwen. Doordat er zoveel sneeuw is gevallen, lijkt iedere piste wel een offpiste-gebied. Dit maakt het wel extra avontuurlijk en iedereen geniet van deze pakken sneeuw. Helaas komt er ook een einde aan onze skidag. We moeten alle gehuurde spullen weer inleveren en gaan terug naar het hotel.

Dan is het even hectisch: we hebben vijf kamers en iedereen moet douchen. Een hoop geregel maar om zeven uur zit iedereen aan het diner. Ons laatste avondmaal bij Achmed is een feit. Ondertussen is er een sprookjeswereld ontstaan in Worgl alles is wit buiten, zo mooi. Een aantal kinderen geniet hier nog even van.

Om acht uur vertrekt de bus naar huis. Doordat het zo gesneeuwd heeft, komen we nog in een lange file. Alle leerlingen en leraren zijn moe dus we vallen al snel in slaap. Later dan verwacht komen we rond half negen de volgende ochtend aan bij de Polfermolen. Onze geweldige skireis met een leuke, enthousiaste en super groep is ten einde.

Wie gaat er volgend jaar weer mee??????

 

Imke Lemmelijn

Nieuwsarchief