DICHTERSTALENT GEZOCHT?

De Bibliotheek Meerssen organiseert dit jaar weer een gedichtenwedstrijd. Dichters uit Meerssen en omgeving worden uitgedaagd iets te schrijven voor deze gedichtenwedstrijd.

Het thema van deze wedstrijd, die georganiseerd wordt in samenwerking met het Stella Maris College, is Met zingen is de liefde begonnen”, tevens het thema van de landelijke poëzieweek die van 29 januari tot en met 4 februari 2015 plaatsvindt. Laat je inspireren door het thema en schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit naar ons toe.

De dichtwedstrijd staat open voor iedereen. Liefde en poëzie zijn nauw met elkaar verbonden. Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het poëziegeschenk 2015. Laat u inspireren door het thema en schrijf een gedicht voor de gedichtenwedstrijd. Een deskundige jury zal uw gedicht beoordelen en kijkt bij de beoordeling naar verschillende aspecten, zoals taalgebruik, muzikaliteit (klank, kleur van de taal), originaliteit, maar ook naar het gebruik van het thema.


Hoe schrijft u in ?

Iedereen kan met maximaal twee gedichten meedoen.


Voorwaarden:

* Uw gedicht heeft uiteraard als thema liefde, is niet langer dan 30 regels en is nog nooit gepubliceerd. Er zijn twee categorieën: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar.
* De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben.

* Inzenden vóór 23 januari 2015 naar:

Bibliotheek Meerssen, Parallelweg 58, 6231 CJ Meerssen


Of inzenden per e-mail naar :

info@bibliotheekmeerssen.nl onder vermelding van “gedichtenwedstrijd”


Woensdag 4 februari 2015 (19.00 uur) is de dichtfinale in het leescafé van de bibliotheek. De drie hoogst gewaardeerde inzendingen krijgen een oorkonde, juryrapport en een leuke prijs.
Op deze avond worden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking en mogen de winnaars hun gedicht voordragen.

 

Nieuwsarchief