Geslaagde en druk bezochte Open Dag Valkenburg zaterdag 7 februari

 

open dag stella1.JPGIn een bijzonder sfeervolle ambiance begroetten we een record aantal bezoekers op onze Open Dag, zaterdag 7 februari. Veel complimenten hoorden we. In school zorgden leerlingen en personeel ervoor dat de ouders en kinderen van groep 8 op hun wenken bediend werd. De jeugd is vooral gebaat bij structuur en duidelijkheid in een veilige kindvriendelijke omgeving. Dit hebben we voortreffelijk laten zien. Bij binnenkomst vingen spontane behulpzame leerlingen  de ouders op. Eerst een introductiefilmpje, vervolgens naar het restaurant voor een kop koffie, daarna onder begeleiding van een docent naar twee proeflessen en tenslotte vanuit de aula een vrije rondgang door  school. Na afloop troffen in het stralende winterzonnetje vele bezoekers een glanzende auto aan en werd hun humeur er nog beter op. Onder de bezielende leiding van Erik Ziellemans verrasten we veel ouders aangenaam met de actie dat ze, tegen betaling van een kleine vergoeding,  hun auto konden laten wassen. Wanneer dan ook nog eens kenbaar gemaakt wordt dat de opbrengst voor het goede doel is, moge het duidelijk zijn dat het resultaat alle verwachtingen overtrof.

Nog twee opmerkelijke feiten: 

 - Tegen drie uur kwam een moeder naar me toe en wilde ook wel een paar dingen zien en weten die niet goed waren. Ik heb haar verteld dat we nooit stil staan. We blijven streven naar nog beter. Met belangstelling volgde ze daarop de voorlichting over de onderwijsontwikkeling. Na afloop was het haar duidelijk. 

- Nestor Els Meijs werd geconfronteerd met het feit dat een oma tegen haar zei:” Mevrouw ik heb nog les van u gehad!”  

Soms schieten woorden tekort. Vandaar dat er door een leerling een filmpje gemaakt is en zijn deze impressies binnenkort op onze site te zien.  

Kortom de open dag 2015 was weer een geslaagde happening. Een geweldig compliment aan ons allen en hartelijk bedankt.

Binnenkort komt er een after-open dag film!
Meer foto's van de open dag kunt u vinden in ons fotoalbum.

 

 

Odette Grootjans en Wien Bergmans

Nieuwsarchief