Winnaars vlogwedstrijd bekend!

Enzo Knol, Niek Roozen, Kwebbelkop... Wie kent deze vloggers niet? Via hun YouTube-kanaal volg je al hun spannende ervaringen.

De afgelopen drie maanden hebben de leerlingen van 2 gymnasium hard gewerkt aan het maken van hun eigen vlogs bij Latijn! Klassieke talen is gelijk aan stoffige boeken
en ouderwetse teksten? Niet op het Stella Maris College!

De opdracht was simpel: neem in een groep van vier leerlingen je eigen vlog op die te maken heeft met de Romeinen of het vak Latijn.
Werkelijk alles is voorbijgekomen: opbloeiende mythologische liefdes tussen een SMC-Jupiter en een heuse SMC-koe, een slag tussen de Romeinen en de Galliers
naast de Meerssense Geul, een levende Romein in het Maastricht van 2015, en nog zo veel meer.

Afgelopen dinsdag, voorafgaand aan de excursie naar Tongeren, zijn de beste vlogs uit 2H en 2I vertoond aan de brugklasleerlingen gym 1 en 2.
De strenge, doch rechtvaardige jury bestond uit vier leerlingen van gymnasium 4 en heeft, na intensief beraad, uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Meneer Hazen en de jury feliciteren Tim Kurris, Jetske Debeij, Flip van Kasteren en Floor Adriaanse uit 2I met hun winnende vlog: Een Romein in Maastricht!
Deze winst leverde hun, naast eeuwige roem, een fles onvervalste champagne op (Jip en Janneke, gebotteld in 2003) om de feestdagen alvast in te luiden.

Wil je zelf het resultaat zien? Bekijk dan snel onderstaand filmpje!

Nieuwsarchief