Theater in de klas

image1.JPGToneelgroep Maastricht bracht 3 dagen lang een verrassende schoolvoorstelling”theater in de klas”Voor alle brugklasleerlingen van het Stella Maris College te Meerssen. Opnieuw maken twee jonge acteurs een nieuwe frisse versie met het thema: Wat is theater nou eigenlijk? Ditmaal zijn het Mira van der Lubbe en Sebas van der Donk onder leiding van regisseur Hans Trentelman.

Mira: “Met Theater in de klas willen we op niet meer dan een paar meter afstand laten zien hoe theater werkt. Hoe je een tekst op wel duizend manieren kan zeggen (en het betekent echt telkens wat anders). Wanneer geloof je iets en wanneer niet? Bijvoorbeeld die kus? Is die echt of nep?” 


Puck “Hallo, Ik heb net een voorstelling van toneel in de klas gezien. Ons werd van tevoren alleen verteld dat mensen toneel kwamen spelen in onze klas, nogal saai leek me. Maar onverwacht vond ik het super leuk. Ik voelde me de hele tijd voor de gek gehouden omdat de rollen van de acteurs zo snel wisselden en het was ontzettend grappig. Gelukkig maar dat ze elkaar toch niet hebben gezoend!”

image5.JPG

Theater in de klas laat leerlingen de kracht van theater ervaren en spreekt tot de verbeelding van vmbo tot gymnasium. 

Kijk naar de foto’s en filmpjes om een beeld te vormen van de voorstelling.

image3.JPG

Nieuwsarchief