Meerssen Millenniumgemeente:

Armoede en ontwikkeling  –  daar en hier 

Informatie- en actiemiddag over ontwikkelingssamenwerking, armoede en verbondenheid in Meerssen
 

UITNODIGING
 

8-12.jpgDe gemeente Meerssen is Millenniumgemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente een bijdrage wil leveren aan het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Dat zijn 8 doelen om de armoede in de wereld substantieel te verkleinen. Onze manier van leven, ook in Meerssen, heeft invloed op de welvaart en het welzijn van mensen in de derde wereld.

Op zaterdag 11 april 2015 vindt een informatie- en actiemiddag plaats met als thema: armoede en ontwikkeling, daar en hier. De middag wordt georganiseerd door Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking (MOS) in samenwerking met Stella Maris, Global Exploration, Meerssen in Dialoog, Ruggesteun, en verschillende particuliere initiatieven, en met subsidie van VNG-international. Doel is om informatie uit te wisselen over ontwikkelingsactiviteiten in de gemeente Meerssen. Meerssenaren worden uitgenodigd om mee te denken over de bijdrage die zij kunnen leveren aan een wereld met minder armoede en meer ontwikkelingskansen voor minderbedeelden. Projecten gericht op armoedebestrijding presenteren zich. Buitenlandse gasten geven cultuurworkshops. Aan dialoogtafels wordt gepraat over wat ieders eigen ervaringen en bijdragen aan een duurzame wereld kunnen zijn. U bent van harte welkom!

Zaterdag 11 april 2015, 12.30-15.30 uur. Inloop vanaf 12 uur.

Stella Maris College, Parallelweg 56, Meerssen. Toegang is vrij. Er zijn drankjes, hapjes en spullen te koop. De opbrengst gaat naar het goede doel. Voor meer informatie: www.facebook.com/MOSMeerssen of MOSsecretariaat@gmail.com

 

8-10.jpg

Nieuwsarchief