Barcelona editie 2014

 


IMG_0019.JPGElk jaar weer zijn er weer genoeg ´gekke´ docenten te vinden die met een grote groep leerlingen afreizen naar Barcelona. Een week van huis weg, een week zelf op je spullen letten, een week een programma volgen en een week 24/7 plezier hebben. En dat allemaal onder het genot van een zonnetje dat zorgde voor een temperatuur van tegen de 30 graden.

Wederom werd het een unieke editie met vele hoogtepunten. Ook werd het een editie waaruit is gebleken dat we hartstikke trots mogen zijn dat we van Stella Maris Valkenburg zijn. De leerlingen zijn niet alleen top, maar ook de docenten. Bij wegrestaurants en tankstations stonden 102 man in de rijen voor de wc´s en de kassa´s. Geen enkel probleem!

Bij Parc Guell, de Sagrada Familia en de wandeling door de Gotische wijk werden de leerlingen aan het handje genomen en door de docenten rondgeleid en attent gemaakt op de vele mooie details en kenmerken. Mooi om van leerlingen te horen dat ze toch enthousiast waren, terwijl op voorhand al werd gezegd dat kerken saai zijn en dat een mozaïekbank niet interessant is. De voorbereiding van de docenten was dan ook prima te noemen! Enkele leerlingen namen bij het klooster van Montserrat even een momentje voor zichzelf om een kaarsje aan te steken voor opa of oma.

Camp Nou en de Rambla mochten uiteraard niet ontbreken en vele foto’s zijn het gevolg. Ondertussen kunnen we een compleet elftal samenstellen van leerlingen in een Barcelonashirt. Sommige leerlingen moesten soms een ´drempel´ over bij de avond dat we een dansje zijn gaan wagen en ons een lekkere cocktail zijn gaan drinken, of op de laatste dag met de boottocht. Vele lachende gezichten werden soms afgewisseld met een traan, maar uiteindelijk kan iedereen terugkijken op een super week.
IMG_0041.JPG

De deelnemers hebben vele herinneringen mee naar huis gebracht. Het ’s nachts bij het hotel om 01:30 met 102 man op straat staan vanwege een (loos) brandalarm hakt er natuurlijk ook flink in. Binnen enkele minuten hadden de docenten alle kamers gecontroleerd en buiten de leerlingen geteld. De laatste 4 (slapende) heren, werden snel opgespoord. De andere school in ons hotel kon onze ‘prestatie’ totaal niet evenaren en wist collega’s en leerlingen niet op te sporen. Mogen we dit vermelden? Vast wel. Nogmaals het bewijs dat we trots op onze school mogen zijn!

De laatste zin van de bazin van het hotel, toen we uitcheckten, luidde: ‘It was a pleasure for having you! See you next year!’

Voor het fotoboek van die geweldige week klik hier!

Nieuwsarchief