‘ Kleine klas ‘ bezoekt ThermenmuseumNa een aantal lessen over de Romeinen is het tijd om eens de praktijk in te duiken.
Met 16 man sterk vertrekken de leerlingen van 1E ( locatie Valkenburg ) samen met 5 begeleiders naar het Thermenmuseum in Heerlen.

thermenmuseum.pngWe schrijven 16 oktober, een typische herfstdag in het zuiden van Nederland. De tennisbanen van Oranje Nassau liggen er verlaten bij als 5 auto’s gevuld met enthousiaste leerlingen het parkeerterrein op komen rijden. Na het parkeren van het wagenpark volgt een korte wandeling naar het enige Romeins museum dat Limburg rijk is.

De leerlingen van 1E hebben er zin in. Gewapend met een potlood en een opdrachtenboekje bestormen ze de museumzaal. In duo’s werken de leerlingen aan 6 thema’s die allemaal te maken hebben met de Romeinen die lang geleden in Limburg woonden. Vooral het thema ‘ dood en begraven ‘ is erg populair.

Na dik twee uur is iedereen klaar. De excursie is ten einde. De leerlingen hebben goed gewerkt.

Tevreden laten wij Heerlen achter ons. In de verte doemen de heuvels van Valkenburg al op. Nog één dagje leren en de verdiende herfstvakantie staat voor de deur. 

Nieuwsarchief