Wereldrecord poging 6 juni reanimatie!

Binnenkort is het zover! Alle 1e , 2e en 3e klassers van het Stella Maris College gaan naar de Gelredome in Arnhem om het wereldrecord reanimeren te verbeteren. Het huidige wereldrecord staat op 2.109 deelnemers. Wij willen het record verbreken met minimaal 2.500 leerlingen die afgelopen jaar op hun school hebben leren reanimeren. Het thema van de dag is Heartbeats. Tijdens Heartbeats reanimeren de leerlingen onder begeleiding van 750 instructeurs synchroon op de beat van muziek.

hart.jpgVanuit het hele land nemen 40 scholen deel aan deze poging. Dat het Stella Maris College dit met meer dan 700 leerlingen ondersteunt, geeft aan hoe maatschappelijk betrokken onze school is.
In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn. Op tijd reanimeren en defibrilleren is daarom van cruciaal belang.

Een initiatiefvoorstel genaamd “Hart voor Limburg” is Statenbreed ondersteund, en reanimatieonderwijs pilots op middelbare scholen in de provincie Limburg blijken tot dusver zeer succesvol. Om de continuïteit op langere termijn te kunnen waarborgen is het echter noodzakelijk dit als verplicht vak in het lespakket op te nemen.

Dit is de reden waarom we dit initiatief vanuit de directie volledig ondersteunen. De zeven ouders, veertien mentoren, negen docenten en tien instructeurs die als begeleiding meegaan, vinden dit ook.
Het afgelopen schooljaar hebben alle leerlingen op het Stella Maris College de lessen reanimatie kunnen volgen. We zijn van mening dat dit het verschil maakt, betrokkenheid tonen en er voor zorgen dat meer levens gered kunnen worden. Vooraf is het van belang dat onze leerlingen zich aanmelden. Daarom het verzoek aan alle deelnemers de website: http://www.6juni.nl/ op te zoeken en je gegevens in te voeren. De mentoren zullen tijdens de les hier ook nog aandacht aan besteden.

Met vriendelijke groet,
Hein Evers, organisatie reanimatie 2014

Nieuwsarchief