Topprestatie Kylie Waterreus

Onze 4e jaars VMBO-TL leerling Kylie Waterreus heeft afgelopen weekend een fantastische prestatie neergezet.

Na haar 1e plek in de Brabantse Pijl een maand geleden, heeft ze naast het wielrennen toch ook haar focus op het examen moeten leggen. Vorige week woensdag maakte Kylie dan ook haar laatste examen en stond haar leven weer helemaal in het teken van haar fiets.

kylie_waterreus.jpgOns toptalent in de wielerwereld is direct na haar examens afgereisd naar Zwitserland om hier deel te nemen aan twee wegwedstrijden. Bij de beide wedstrijden in het plaatsje Cham stond ze op het podium. Zowel op zaterdag als zondag kwam Kylie als 3e over de eindstreep. Dit is een topprestatie gezien het deelnemersveld. Deze wedstrijden waren namelijk voor zowel junioren als elite. Twee dagen achter elkaar pieken met een 3e plek op 16 jarige leeftijd is dan natuurlijk een fantastisch resultaat.

Zeker gezien het feit dat ze de afgelopen weken vele uren achter de boeken heeft moeten zitten om de examens tot een goed resultaat te brengen. De wielersport vraagt veel trainingstijd en een boek op de fiets was natuurlijk geen optie.

Nu de examens voorbij zijn, kan ze zich volledig focussen op het wielrennen. "De boeken kunnen nu tot de start van het schooljaar op het MBO aan de kant, dus ik hoop binnenkort op de hoogste trede te kunnen staan".
Morgen vertrekt Kylie alweer naar Denemarken om daar haar slag te slaan. Vanaf deze plek wensen we haar heel veel succes voor de meerdaagse wedstrijd in het mooie Deense land.

Nieuwsarchief