Olivia wint wéér!

Op donderdag 22 mei j.l. won Olivia du ‘ Fell de publieksprijs in de finale van de campagne Read2Me.
Olivia zit in B1-G, een atheneum brugklas met het vak Fast lane English.

Winnaar_publieksprijs_Nederland.jpgRead2me is een landelijke campagne die het lezen onder jongeren wil promoten. Voorleeswedstrijden zijn de lokker waarmee de campagne jongeren aanspoort tot lezen.

Olivia’s zegentocht begon op 18 februari toen zij op school de 1e prijs won in de voorselectie van kandidaten voor de provinciale ronde. De docenten Nederlands in alle brugklassen van het Stella Maris College hadden tijdens hun lessen, per klas, samen met de leerlingen bepaald welke kandidaten mochten deelnemen aan de voorselectie.
Olivia las hierbij voor uit het boek Het zwanenmeer (maar dan anders) van Francine Oomen.
Dit boek gaat over het meisje Sam. Ze vormt samen met een broer en een zusje een drieling. Haar moeder is overleden en haar vader is een schrijver die last heeft van een ‘writer’s block’. Tijdens de worsteling van haar vader om zijn problemen te overwinnen, zorgt Sam voor het gezin. Gelukkig loopt het boek goed af. Olivia vindt dit boek een aanrader. Zij vindt het geen typisch meisjesboek.

Tijdens deze voorselectie won Olivia de 1e prijs en Merel van Riemsdijk uit  B1-B, een havo/vmbo-tl klas, de 2e prijs. Hiermee sleepten beide dames een e-reader in de wacht.

Na deze eerste overwinning reisden de dames met enkele supporters op 14 april naar Roermond waar de provinciale selectie plaatsvond. Toen won Olivia weer de eerste prijs en Merel weer de 2e prijs. Beide dames bleken een sterk team, want hiermee versloegen zij de kandidaten van alle andere deelnemende Limburgse scholen.

Omdat Olivia tijdens de provinciale ronde de 1e prijs won, mocht alleen zij doorstromen naar de landelijke ronde. Natuurlijk ging Merel mee, samen met enkele goede vriend(inn)en.

Veltman_Lexiland.jpgTijdens deze ronde las Olivia voor uit het boek Lexiland van Suzie More. Dit boek gaat over een meisje dat haar tweeling zusje heeft verloren. Het boek beschrijft hoe zij een nieuwe start maakt. Dit boek kon het publiek door Olivia’s voorleeskunst boeien.

Tijdens de landelijke ronde won Olivia de publieksprijs en kreeg 2 cadeaubonnen van € 20 en € 50 en een zak snoep (altijd lekker als je een boek leest).

Het Stella Maris College feliciteert Olivia met haar overwinning. Ook Merel verdient natuurlijk een felicitatie.
Het Stella Maris College dankt mw. Van Oerle, hoofd van de gemeentelijke bibliotheek, voor haar promotie van de campagne Read2me en haar begeleiding.
De school dankt ook alle docenten van het vak Nederlands die zorgden voor een goede voorbereiding.


Nieuwsarchief