Traffic Informers.

Voor onze vijfde jaars leerlingen waren de traffic informers Ralph Liedekerke en Jan Vankan een aantal keren op school. Beiden zijn opgeleid om verkeersvoorlichting aan scholieren te geven.
Ralph en Jan, beiden slachtoffer van een ernstig auto ongeluk, vertellen op indrukwekkende manier hun persoonlijk verhaal.
De bedoeling hiervan is dat onze leerlingen, die binnenkort rijlessen nemen of al in het bezit zijn van een rijbewijs, op een verantwoorde manier aan het verkeer deelnemen.

trafficinformers.jpgZe hebben samen dezelfde boodschap: “rij voorzichtig, doe je helm op de bromfiets op, de autogordel in de auto om en gebruik geen alcohol als deelnemer aan het verkeer”.

Op de foto zie je Ralph, samen met zijn vader, tijdens de les

Tijdens de voordrachten kon je steeds “een speld horen vallen”. Leerlingen waren zeer onder de indruk van de consequenties die een ongeluk op je leven kan hebben. De vader van Ralph vertelde ook vanuit zijn ervaringen hoe het is om als ouder hiermee te moeten omgaan.

Verkeerscoördinator Hein Evers: "Samen met de traffic informers ben ik er van overtuigd dat deze sessies een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid".

Ralph, meneer Liedekerke en Jan bedankt voor jullie bijdrage en hopelijk weer tot volgend jaar!

Nieuwsarchief