De Oostenrijkse bergen werden door onze tweede en derde jaars leerlingen getrotseerd in het Brixentaler Skiwelt.

skikamp_2014_1.jpgOp vrijdag 10 februari zijn 46 leerlingen met begeleiders vertrokken richting Wörgl waar ons hotel gevestigd was. In eerste instantie zouden dit 48 leerlingen zijn, maar we hadden helaas 2 afmeldingen wegens botbreuken vooraf. Hopelijk geen teken dat het geluk ons niet mee zou zitten. We zijn dan ook heel blij dat we weer allemaal heelhuids thuisgekomen zijn.

Bij aankomst zaterdagochtend werd de bus ontvangen door een aantal begeleiders die een korte, maar goede, nachtrust hadden gehad. Het hotel was al helemaal vrij, waardoor iedereen op zijn eigen kamer zich kon omkleden en dus klaarstomen voor de eerste pistedag. Na de reis richting Hopfgarten, het regelen van de materiaalhuur en de zoektocht met de gondel richting de sneeuw, konden we dan eindelijk genieten van de witte natuur. Beneden in het dal was het +7 graden, waardoor je bij het hotel geen wintersportgevoelens kon vinden en ervaren. Bij aankomst op het mittelstation waren we dus blij om sneeuw te zien! Aangezien we daarnaast ook nog door het wolkendek gingen, stonden we heerlijk in het zonnetje te genieten van het kaiserwetter.

De eerste uurtjes gingen nog aardig goed, maar naar mate de dag vorderde waren er steeds meer vermoeide gezichten zichtbaar. De busreis terug was dan ook net te kort, anders hadden enkele leerlingen al hun eerste slaapminuten gehad. Bij terugkomst in het hotel gingen de leerlingen dan ook direct naar hun kamer om te douchen of uit te rusten alvorens het diner om 18.30 uur op hen stond te wachten. Direct nadat de soep, schnitzel en vervolgens de magnum de maagjes gevuld hadden, ging het grootste gedeelte van de leerlingen direct naar bed. Om 20.00 uur waren een aantal al vertrokken en om 22.00 uur was echt iedereen in een diepe slaap zich al klaar aan het maken voor de 2e skidag.

Deze nacht had het veel gesneeuwd en ook in de ochtend was er nog steeds sneeuw. Gelukkig waren de wolken hoog genoeg en vrijwel windstil, waardoor we hier totaal geen last van hadden. Het gebied kon de sneeuw goed gebruiken en de beginners vielen daardoor iets zachter. Deze beginners maakten vandaag ook grote stappen en de skiërs gingen zelfs al richting de top! Op dag 2 kon er ook een dal afdaling gemaakt worden, vanwege de sneeuwval. Echter, deze was niet zo goed aangezien het niet koud genoeg was en er al overal bulten gecreëerd waren. Een zware piste dus voor het eind van de dag.

skikamp_2014_2.jpgIn de avond hadden de leerlingen nog wat energie over, waardoor we een spellenavond hadden gehouden. Er waren meerdere gezelschapsspelletjes en de leerlingen konden zelf kiezen wat ze wilden doen. Hierdoor lag op de ene tafel Monopoly uitgestald en zaten ze aan de andere tafel te pokeren met snoepjes. De begeleiding kon natuurlijk niet achter blijven en besloot het kennisspel “30 seconds” te spelen. De gemoederen liepen soms hoog op, waardoor zelfs de leerlingen soms opkeken en dachten: “wat zijn die gekken aan het doen”. De strijd werd in het voordeel beslist door de jeugdige begeleiding en vierden dit met grote trots. Dit was dan ook voor de “oude” begeleiders een reden om direct het bed op te zoeken. Enkele leerlingen bleken achteraf moeite te hebben met de spellenavond, omdat de ogen niet mee wilden werken. Ze mochten nog niet naar hun kamer, waardoor ze al om 9 uur lagen te slapen op een bank in de algemene ruimte.

Na een goede en rustige nacht was het alweer tijd voor de beruchte 3e dag. Ook deze dag verliep goed en in de loop van de middag konden we zelfs nog even van het zonnetje genieten. Alle groepen konden door het gehele gebied hun gang gaan, waardoor het dus overal een treffen was van groepjes leerlingen van Stella Maris. Ondanks de slechte omstandigheden zijn we ook op dag 3 via de dal afdaling naar de bus gegaan. Dit was voor de beginners het eerste moment om van helemaal boven naar beneden te kunnen zonder lift.

Bij het hotel weer aangekomen gingen de leerlingen zich direct douchen en klaarmaken voor een heuse aprèsski/karaoke avond in de kelderruimte. Na een moeizame start, daar hielpen de valse stemmen van dhr. Lassauw en dhr. Grond  niet bij, waren enkele leerlingen en begeleiders niet meer te stoppen. Ze wilden de microfoon niet meer afgeven. Het was duidelijk dat er ook heel goed gefeest kan worden zonder alcohol, want de sfeer zat er goed in! De karaoke werd afgewisseld met feestmuziek waarbij menig polonaise gelopen werd. Zoals altijd komt er aan ieder feestje een einde, aangezien er op de laatste dag ook nog, zonder ongelukken, geskied moest worden.

Voor vertrek richting de piste moesten de leerlingen al het beddengoed op de gang gooien en de eerste spullen inpakken. Daarna was het tijd om de laatste sneeuw te laten kraken. We besloten na Hopfgarten en Söll vandaag richting Brixen te gaan. Hierdoor hebben de leerlingen 3 gebieden van het grote skigebied Wilderkaiser Brixental overwonnen. Tijdens de middagpauze was het ook tijd om een groepsfoto te maken in de sneeuw. Een moeilijke klus voor de begeleiding aangezien de leerlingen in de diepe sneeuw moesten gaan staan. Dit zijn natuurlijk moeilijke momenten om de skikamp_2014_3.jpgsneeuw te laten liggen en werden enkele leerlingen flink ingepeperd. Na nog enkele afdalingen en fotoshoots was het alweer tijd om de laatste bochten te draaien alvorens het materiaal in te leveren.
Bij terugkomst in het hotel moesten alle spullen worden ingeladen en na het eten was het dan alweer tijd voor de terugreis. Op woensdagochtend om 07.00 uur stonden de ouders dan ook alweer met smacht op hun zoon/dochter te wachten, terwijl de leerlingen het jammer vonden dat het alweer afgelopen was.

Terugkijkend op deze reis was het een zeer geslaagd skikamp, waarbij geen ongelukken zijn gevallen, de sfeer goed was en er geen grote incidenten zijn gebeurd met leerlingen onderling. We hopen dat de leerlingen dit ook zo ervaren hebben, waardoor ze volgend jaar weer mee gaan op skikamp!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op de facebooksite van het skikamp via onderstaande link.

www.facebook.com/skikampstellamarisvalkenburg

Nieuwsarchief