GSA : Rozen-actie

Het geven van een roos mocht zowel anoniem als met naam en tevens was er ook een mogelijkheid voor een stukje tekst.
De één had dit voor haar beste vriendin gekocht, de ander voor zijn vriend. Ook waren er een aantal anonieme rozen bij met teksten zoals "I like you" en " be my boyfriend". Er hing deze ochtend heel veel spanning op school, want alle leerlingen waren toch wel benieuwd wie er nu een roos zou krijgen en dan nog veel belangrijker, van wie?? Zo moesten een aantal leerlingen er niet aan denken dat ze een anonieme roos kregen, want dan ging je het hele weekend nadenken van wie die dan zou zijn. Ondanks de grote verhalen liepen ze natuurlijk wel het liefste met 90 rozen vandaag van het schoolplein af.

Het GSA-team had dit allemaal opgezet en geregeld. Na een goede voorbereiding moesten ze vrijdagochtend nog een uur hard schrijven, plakken en versieren, waardoor de rozen klaar waren om uitgedeeld te worden. De een kreeg gelijk een rood hoofd van schaamte en de ander wist al stiekem dat hij/zij een roos ging krijgen.

Het was een groot succes en dit was het niet geweest zonder de super inzet van het GSA-team en natuurlijk alle leerlingen die mee hebben gedaan aan de actie.

GSA, bedankt!
Het preventieteam van Stella Maris Valkenburg

Wil jij ook dat leerlingen op school niet gepest worden omdat ze homo, lesbi of bi zijn? Wil jij je daar ook sterk voor maken? Kom dan bij het GSA-team en organiseer samen met onze leuke activiteiten om duidelijk te maken dat iedereen gelijk is en het niet uitmaakt waar je op valt! Aanmelden kan via de GSA-leden bij mevr. Joskin, dhr. Nicolaije of dhr. Grond.

Nieuwsarchief