Reanimatie

Sinds de start van het vak bewegen sport en maatschappij (BSM), hebben onze leerlingen die dit vak gekozen hebben reanimatie lessen gevolgd. Meer dan tweehonderd leerlingen hebben intussen leren reanimeren, weten hoe ze de AED moeten gebruiken en het internationaal erkende reanimatie certificaat behaald.

 

Vanaf dit schooljaar zal de kennismaking en training zich niet beperken tot een relatief kleine groep leerlingen.

Alle leerlingen in Meerssen zullen jaarlijks deze vaardigheid tijdens de lessen LO oefenen, verbeteren en in verschillende situaties gaan toepassen!

Het is de bedoeling om door jaarlijkse herhalingen van de vaardigheid tot een automatisme te komen, zodat er in een echte noodsituatie gehandeld kan worden. Reanimeren alvorens de ambulance ter plaatse is, kan immers het verschil maken tussen leven en dood. 

De leden van de taskforce QRS, voornamelijk studenten van de Universiteit Maastricht, zullen als instructeurs de trainingen verzorgen.

Het is zeker aardig te weten dat Julie Sijmons, een “oud” leerling van onze school die ook het vak BSM gevolgd heeft, nu als studente geneeskunde verantwoordelijk is voor de coördinatie van het hele project.

 

 

Leden van de Taskforce na afloop van de reanimatie estafette 

Eén van de doelstellingen van de Taskforce QRS is het vergroten van het draagvlak voor reanimatie onderwijs op middelbare scholen. Daarom organiseren ze jaarlijks de reanimatie estafette op een middelbare school in Limburg. Het Stella Maris College mocht een aantal jaren geleden ook al gastheer zijn. De werkgroep leden zijn zich er van bewust dat je vroeg moet beginnen om het verschil te maken. Het zal u niet verbazen dat we dit beamen.

Om de organisatie in goede banen te leiden hebben alle ouders en leerlingen een brief ontvangen. Hierin is het verzoek gedaan de vragenlijst in te vullen.

Tijdens de eerste week van de trainingen hebben we moeten constateren dat een aantal leerlingen de vragen niet ingevuld hebben.

Daarom nogmaals het verzoek dit alsnog te doen door gebruik te maken van de volgende link: http://stellamaris.virv.nl/

Bent u als ouder ook van mening dat reanimatie onderwijs in het curriculum van een middelbare school hoort dan kunt u dit ondersteunen met uw handtekening.

Het doel is een petitie te overhandigen om dit onderwerp op de agenda van de tweede kamer te plaatsen.

Uw ondersteuning wordt zeer op prijs gesteld!

www.reanimatieonderwijsverplicht.nl

Met vriendelijke groet,

Hein Evers.

 

Nieuwsarchief