Introductie 1e jaars VMBO

 

De eerste schoolweek stond volledig in het teken van introductie voor onze 1e jaars VMBO leerlingen. Deze week werd afgesloten met een sportdag.

IMG_0384.jpgAfgelopen dinsdag kwamen onze brugklassers voor de eerste keer naar onze school. De leerlingen hebben tot 14.00 uur informatie gekregen van hun mentor. De eerste kennismaking met de klasgenoten en de mentor was natuurlijk het belangrijkste. Ook zaken zoals het schoolkamp, de rol van de mentor, schoolgegevens en een rondje door de school kwamen aan bod, afgewisseld door kennismakingsspellen.

Op woensdag ging de introductie verder. De leerlingen kregen opnieuw informatie over school en bleven op school tot 13.00 uur. Nu stonden onderdelen zoals agendagebruik, de roosters, de zorg op school, Magister, en een wandeling naar de Polfermolen op het programma.

De donderdag hadden onze leerlingen de eerste officiële schooldag volgens het rooster. Spannend... Op zoek naar alle verschillende lokalen, in aanraking komen met een aantal nieuwe docenten en op hetzelfde moment door de gangen moeten lopen als de oudere leerlingen.

Op vrijdag werd de eerste schoolweek afgesloten met een sport- en spellenochtend door alle eerstejaars. Ze startten op het hockeyveld, vervolgens gingen de klassen spellen doen in de Polfermolen. Ze eindigden deze week met een duik in het water, een uurtje zwemmen!

Een leuke en leerzame week voor onze nieuwelingen!

Klik op deze link voor het volledige fotoalbum

Nieuwsarchief