PSO op het Leeuwenborgh

 

Alle leerlingen uit de tweede klas van het Stella Maris College die denken naar de sector Zorg en Welzijn te gaan, gingen op 11 maart in de ochtend  naar Leeuwenborgh om een dag mee te lopen. Er waren 5 dingen die ze gingen doen in een carrousel:

leeuwenborgh_PSO.jpg
1.    Paro is een zeehond voor mensen die niet veel kunnen onthouden.
2.    Communiceren met een teken opdracht
3.    Defibrillator voor als iemand een hartaanval krijgt
4.    Bloeddrukmeter daar mee kun je je bloeddruk meten.
5.    Quiz met daarin wie heet meest verdient

Hieronder een aantal indrukken van de leerlingen:

Dean: “Ik vond de bloeddrukmeter wel leuk want de bloeddruk daar kun je je bloeddruk meten en ik was benieuwd wat mijn bloeddruk was.”

Noah: “Ik vond de defibrillator het interessants omdat mijn vader een  hartaanval heeft gehad en nu weet ik ook hoe ik de defibrillator moet gebruiken als iemand een hartaanval krijgt. We vonden het leuk want we konden veel zelf doen.”

Tessa en Yovina:
We zijn naar Leeuwenborgh Maastricht geweest en hebben daar een praktische voorlichting gehad over zorg en welzijn. Daarbij mochten we zelf dingen uitproberen zoals; de bloeddruk meten, een quiz over geld verdienen, we hebben gezien hoe je een defibrillator moet gebruiken om te kunnen reanimeren, een luisterspel en als laatste zijn we bij het zeehondje Paro gaan kijken. Het zeehondje Paro is een soort knuffel die kan bewegen, die is gemaakt voor dementerende mensen zodat die nog een beetje contact hebben met ‘de buitenwereld’. Het was een leuke en interessante middag, we hebben heel erg genoten!

Nieuwsarchief