Projectdagen klas 1

De 2 dagen die voorafgaan aan de toetsweken worden voor de brugklassers ingevuld met projecten. In totaal staan er 6 dagen per jaar ingeroosterd.pd1.jpg
Er is een Afrika-project, een project over mijnen en mergel en een project waarbij het gaat over inspanning, meten en weten. Tijdens deze projectdagen is alles anders dan normaal: andere docenten, andere lestijden, er komen gastdocenten of je gaat er juist op uit om de theorie in de praktijk te toetsen. Je gaat op ontdekkingsreis en dan worden soms bij leerlingen  talenten aangeboord waarvan niemand wist dat die aanwezig waren! Kortom de projectdagen zijn leerzaam, inspirerend, uitdagend, grensverleggend en natuurlijk ook gezellig! Kijk maar eens naar de foto’s.

Hieronder volgt een kort verslag van de mijnen in Blegny.

Brugklassen in de ban van ‘ het zwarte goud ‘

Het is maandag 18 november... Een spannende dag voor de leerlingen van 1A en 1D. Na het bezoek van de oud-koempels en een spoedcursus ‘ fossielen zoeken in mergelblokken ‘ van afgelopen vrijdag was het nu tijd voor het echte werk. Er stond namelijk een bezoek aan de mijn van Blegny op het programma. Op een diepte van 60 meter werden de leerlingen getrakteerd op een spectaculaire rondleiding door de mijn. Na twee uur vol spannende anekdotes, vreemde voorwerpen een hoop kabaal, en een flinke dosis humor zat de rondleiding erop. Mede dankzij het enthousiasme van de leerlingen waren het weer twee super projectdagen!

pd3.jpg

Nieuwsarchief