StellaDebate

Halbe, Diederik, Marianne, Bram, Emile, Geert, Alexander, Sybrand, A

rie, Nolbert en Kees. Nee, dit zijn niet de voornamen van de basis-11 van de plaatselijke zaterdagamateurs. Mark, als coach van dit team, bestuurt namelijk ons land vanuit de Tweede Kamer in Den Haag. Ieders speerpunt? De andere partijen overtuigen van hun eigen (beste?) standpunt. Ook op het Stella Maris College kun je in teamverband debatteren. Hiervoor hebben wij StellaDebate opgericht. Één uur in de week krijg je les in debatteren en presenteren. Dit is geen normale les waarin je achterover zit en naar de leraar zit te luisteren, maar waar je actief aan mee moet doen en op die manier zélf jouw manier van debatteren/presenteren 

Logo1.JPG

ontdekt en ontwikkelt. Los van deze lessen bestaat bovendien de mogelijkheid om aan allerlei andere debat gerelateerde activiteiten mee te doen. Een greep uit onze selectie:

MEP: Tijdens het Model European Parliament ga je zelf aan de slag als Europarlementariër. Een week lang ga op hoge hakken (voor de dames) of strak in pak (voor de heren) werken aan zogenaamde resoluties.

NJR Jeugddebat: De Provinciale Jeugddebatten worden voor het Nationaal Jeugddebat georganiseerd en vinden meestal in het najaar plaats. Tijdens een Provinciaal Jeugddebat ga je met andere jongeren in debat met politici uit je provincie over onderwerpen die voor jongeren van belang zijn.

Vara Op Weg Naar Het Lagerhuis: Deze wedstrijd is de felste van alle debatwedstrijden. In teams van 10 tegen 10 gaan scholen het gevecht met elkaar aan. Het Stella Maris College heeft hier een goede naam hoog te houden; wij zijn al vaker Limburgs kampioen geworden en ook op Nationaal niveau zijn wij befaamd om onze felle attitude.
Dit is slechts een klein voorproefje van wat je bij StellaDebate te wachten kan staan. Wij organiseren ook zelf debatten tussen scholen en ook het leraar-leerlingdebat zal een vast onderdeel van StellaDebate worden.

Enthousiast geworden? Wil je meedoen? Stuur voor meer informatie een mail naar TristanSchyns@kpnplanet.nl. Like ons bovendien op: https://www.facebook.com/SMCDebatclub

Met vriendelijke groet,

Tristan Schyns, voorzitter StellaDebate
Job Heusschen, vice-voorzitter StellaDebate