Aangenaam in Meerssen

In Meerssen ga je naar de HAVO, het atheneum of het gymnasium
Zoek jij een middelbare school in de buurt waar je je thuis kunt voelen? Waar je samen met je docenten en klasgenoten interessante nieuwe dingen leert en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling? Waar je via diverse activiteiten tijdens en na je schooltijd onvergetelijke ervaringen opdoet? Dan moet je zéker bij het Stella Maris College in Meerssen zijn! Ook de HAVO/VMBO-TL brugklas volg je in Meerssen.

Onze speerpunten
Op het Stella Maris College is heel veel mogelijk. Een aantal van onze speerpunten  voor de HAVO en het VWO:
• Gymnasium op het Stella Maris College
• HAVO/VMBO-TL kansklas
• Denklessen voor getalenteerde leerlingen
• Fast Lane English
• Zorg en veiligheid
• Bijzondere activiteiten
• Maatschappelijke stage (MaS)
• HAVO/VWO Specials

Bij ons krijg jij alle ruimte!
Als je binnenkomt op het Stella Maris College in Meerssen merk je het direct: dit is een gezellige school. Een school waar iedereen je persoonlijk kent en aandacht voor je heeft. Maar het is ook een ambitieuze school, waar jij wordt voorbereid op een toekomst die bij jou past. Een school middenin het groen, waar je op eigentijdse manieren leert, studeert en groeit. Op het Stella Maris College leer je zelfstandig werken en na te denken over je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt daarbij begeleid door je eigen mentor.

Je wordt opgeleid door een team van deskundige docenten
Op het Stella Maris College staat er een heel team klaar om jouw middelbare schooltijd tot een succes te maken. Elk jaar krijg je een eigen mentor, die je begeleidt tijdens het hele schooljaar. Als je ergens mee zit of vragen hebt, kun je altijd bij je mentor terecht. Daarnaast krijg je zoveel mogelijk les van universitair geschoolde docenten, die bevoegd zijn om jou les te geven en ervaring hebben in het begeleiden en onderwijzen van (hoog)begaafde leerlingen. Bovendien worden alle docenten speciaal getraind, zodat ze jou goed kunnen uitdagen en enthousiasmeren om je capaciteiten te benutten. Ook vakinhoudelijk worden je docenten regelmatig bijgeschoold, zodat ze je steeds volgens de laatste nieuwe inzichten en leermethoden laten kennismaken met de meest actuele lesstof.

Bijzondere mogelijkheden voor bijzondere mensen
Op het Stella Maris College weten we dat jij een unieke persoon bent, met eigen interesses en capaciteiten. We doen er daarom alles aan om je een gevarieerd lespakket te presenteren. Van bijzondere vakken, een jaarlijks cabaret, Culturele Kunstzinnige Vorming/Tekenen vanaf de brugklas, Fast Lane English tot maatschappelijke stages, excursies, schoolreizen en de samenwerking met Hogeschool Zuyd, Universiteit Maastricht én Universiteit Hasselt… Je maakt op alle mogelijke manieren kennis met diverse onderwerpen en doet praktijkervaring op die al tijdens je school goed van pas komt.

Sportvriendelijke en aspirant begaafdheidsprofiel-school
Houd je van (top-)sport? Komt dat goed uit! Het Stella Maris College is een sportvriendelijke school, waar je ook buiten de gymlessen alle ruimte krijgt om met je sport bezig te zijn. En ben je hoogbegaafd of extra getalenteerd? Dan vind je het vast interessant om te lezen dat het Stella Maris College een aspirant begaafdheidsprofiel-school is, waar je een individueel leertraject krijgt (mét persoonlijke tutor, denklessen en verbreding).